20090905

World Cup 2010 Afrika Eleme Grupları

A Grubu;
Şuan oynanmakta olan Gabon - Kamerun maçını yazmak için geç kaldığımı kabul etmeliyim, hali hazırda ilk yarının sonlarına yaklaşılıyor. Gabon ev sahibi olarak Kamerun'a güçlük çıkaracak, bu bir gerçek. Ama politikayı futbolun dışında tutarsak Kamerun'un bu kadar baskı altında kalmaması gerekirdi. Fakat şartları da göz önünde bulundurursak Gabon'un peri masalının sona ermesini dileyebilirim sadece. Gabon muhtemeln hazirandaki maçı erteledikleri için pişman olucaklardır, o dönem Gabon iyi top oynasa da Kamerun baya cebelleşmekteydi. Ama bi yandan da Kamerun'un artık gol atmaya ve galip gelmeye ihtiyacı var yoksa elenicekler. Bakalım neler olucak 90dk sonunda.
Gelelim Togo - Kamerun maçına. Togo şuan Fas'ın 4 puan önünde ve grup birincisi. Ancak Adebayor olsa da ben Fas'a daha çok güveniyorum. Fas'ı tekrar kendine getiricek bi maç olucak eğer galibiyetle ayrılırlarsa. Evet en iyi performanslarında değiller ama Togo karşısında Adebayor'u durdurabilirlerse sanırım etkili olucaklardır. Eğer gruptan çıkmak istiyorlarsa ki bu saçma elbette ki istiyorlar, Togo'yu yenmek zorundalar.
B Grubu;
Tunus 7 puanla birinciliğe oturmuş olsa da kaybediceği bir maç ve Nijerya'nın galibiyeti onları doğrudan ikinciliğe düşürür. Mozambik ve Kenya da gruptan çıkabilmek her maçtan üç puanla ayrılmak zorunda. Nijerya ve Tunus önde gözükse de süprizlerin özellikle de Kenya tarafından bi sürprizin ihtimali oldukça yüksek.
C Grubu;
Mısır Zidansız da oynamayı öğrendiğine göre grubu birinci bitirmek için önlerinde bi engel kalıyo o da Cezayir'in Zambiya'yla yapıcağı maç. Zaten şuanda da Rwanda'yı 0-1'lik skorla geçmiş görünüyolar. Gerçi Cezayir oldukça sağlam bi performans gösteriyor, o yüzden Zambiya'nın çok şansı yok gibi. Cezayir ve Mısır el ele kupaya çıkıcaklar sanırım.
D Grubu;
Gana oldukça iyi gidiyor ve bir mucize olmazsa birincilikle çıkıcaklar. Ama asıl çekişme ikinci ve üçüncü sırada. Ve bu maç da yarın oynanıcak olan Benin - Mali maçı. Sudan'ın çok bir iddiası kalmamış olsa da onlar da Gana'ya puan kaybettirip sıfır çekmemeye çalışıcaklar. Yarınki maçların sonuçları nolursa olsun şu aşamada Gana'nın birinciliği etkilenmicek, sonraki maçlar için risk almış olucaklar sadece ama Benin ve Mali tamam mı devam mo noktasındalar ve ikisi de kazanmak için çıkıcaklar. İki takım açısından ilginç bir grup.
E Grubu;
Burkina Faso'yla Fildişi'nin yapıcakları maç grup birincisini belirlicek. Bana öyle geliyor ki Fildişi grubu kayıpsız geçicek. Malawi maçı aldı ve sıfır çekmekten kurtuldu. Gruptan Fildişi ve Burkina Faso çıkıyor. Maç grup birinciliği için olucak.
Afrika Elemeleri

A Grubu;

1- Gabon 6pts
2- Togo 4pts
3- Fas 2pts
4- Kamerun 1pts

B Grubu;

1- Tunus 7pts
2- Nijerya 5pts
3- Kenya 3pts
4- Mozambik 1pts

C Grubu;

1- Cezayir 7pts
2- Mısır 4pts
3- Zambiya 4pts
4- Rwanda 1pts

D Grubu;

1- Gana 9pts
2- Mali 4pts
3- Benin 3pts
4- Sudan 1pts

E Grubu;

1- Fildişi Sahilleri 9pts
2- Burkina Faso 6pts
3- Gine 3pts
4- Malawi 0pts

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Not: Grup puanları sonuçlanan maçların öncesine göre.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails