20090819

Magic ve Williams Birlikteliği

Jason Williams.. Daha küçücük bi basketbol izleyicisiyken ve aynı oranda küçük bi basketbolcuyken zenciler alemine dalıp çıkardığı şutlarla hayranlığımı kazanmıştı. Hatta hiç unutmam basketposter'den kocaman posteri çıkmıştı, iki elini yumruk yapıp uzatıyordu.Parmaklarında W-H-I-T-E-B-O-Y yazıyordu. Çok kıskanıp kendime uygun bişeyler bulmaya çalışmıştım yumruklarıma bakarak.

Sacremento'nun birinci tur 7. sıra tercihi olan J-Will 1998'de başladı NBA'e. Üç sezonun Kings fomasıyla geçti. Ardında Memphis'le yapılan bir takasla Bibby'yle yer değiştiler ve J-Will'in (o zamanlar Vancouver idi) Vancouver serüveni başladı. Memphis'te ilk senesinde kariyerinin en yüksek sayı ortalamasına ulaştı. Dört yılını geçirdiği Memphis'ten Wade'in yanına Miami'ye gitti. İnişli çıkışlı bir Miami zamanı yaşadı. Takımına beklenen dış şut desteğini yapamadı, biraz istikrarsızdı ama işine geldi mi gene sorumluluk alıyordu. Bu kadar istikrarsız diyip ezdiğimi sanmayın, gittiği her takımla en az iki sezon boyunca play-off'ta oynadı, Memphis tarihinin hala daha en çok asist yapan oyuncusu ve 2006 yılında şampiyon olan Miami'nin önemli bi elemanıydı. Ne kadar dağınık zamanları olsa da kendini kanıtlamış beyazlardan biri.

Ancak gelin görün ki White Boy 10 senelik bir NBA kariyerinin ardından 2008'de emekliliğini açıkladı. Bir sene boyunca kortlardan uzak kaldı ama şimdi yeniden yapılandığını söyleyebileceğimiz Orlando Magic'e imzayı attı. Evet çok şaşırdım, döneceğine ihtimal vermiyordum fakat Nelson'ın sakatlıkları ve Rafer Alston'ın gidişiyle bir numaraya takviye zaten gündemdeydi. Ne diyelim, hayırlı olsun.

Magic GM'si Otis Smith anlaşmanın detaylarını açıklamasa da Jason Williams'ın takıma katılmasından duyduğu memnuniyeti paylaşmaktan geri kalmamış. "Jason kadromuza derinlik katacak ve bench'in lideri olacak. Tecrübesi sayesinde Orlando'yu hedefine giden yolda nasıl taşıyacağını biliyor. Gelişinden dolayı çok memnunuz." diye duygularını ifade etmiş.

Bakalım J-Will bir senelik ayrılığın ardından NBA'e nasıl dönüş yapacak. Jason Williams'in tüm sezonunu widget'ta bi aksilik olmadığı sürece buradan görebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails