20110221

Barzagli, Chiellini & Juve Defansı

Bu son Lecce hezimetini saymazsak Alessandro Matri ve Andrea Barzagli'nin yer aldığı iki maçı da kazandı Juventus. Ve Matri, iki maçı da boş geçmedi. İlki Cagliari'ydi ki Allegri yönetiminde harika bir sezon geçirmişlerdi 2008-2009'da. Sonra tabii Bisoli geldi, batırdı. Üstüne Donadoni'yi getirdiler, şimdi ise 2008-2009'un bir tekrar tadında geçiyor sezonları. İlk 10 içerisinde rahat bir yerlerde bitirecekler ve gayet de iyi gidiyorlar.

Diğer takım ise malumunuz Inter. Leonardo'yla toparlanmaya başlamışlardı, doğru. Ve fakat Eto'o'nun varlığıyla yokluğu bir olduğunda da takımın ne kadar geride kaldığını, Snijder'in ne kadar iş yapamaz hale geldiğini bir kez daha gördük. Matri Inter'i de boş geçmedi. Ve Juventus'ta en çok göze batan şey sağ kanada oranla inanılmaz pasif kalan sol kanattan pek çok atak gelmesi, savunmanın biraz daha konsanstre gözükmesiydi.

Hem ard arda iki maç kazanıldı, hem de bunlardan biri Cagliari deplasmanı biri de içerde Inter maçı. Ve takım sadece bir gol yedi. Temel fark ise sadece Barzagli'nin varlığı değildi; Barzagli'nin varlığında Chiellini'nin tekrar orjinal yerine, sol beke dönmesiydi.

Orjinal yeri diyorum çünkü orda oynayarak buralara geldi. Ayrıca takımın savunmadaki berbat gidişatı ortadayken gol atabilen iki takımdan, Inter ve Cagliari'den, sadece toplamda 1 gol yemesi üzerinde düşünülmesi gereken bir durum.

Chiellini gerek sakatlıklar gerekse de rezalet performanslar sebebiyle hep stoperde kalmıştı. Ve fakat sadece iki maçta Delneri'ye sol bekte neler yapabileceğini gösterdi. Hatta bu performanslarından biri de olabilecek en mükemmel rakibe karşıydı; Maicon. Ve Chiellini Inter maçında gayet iyiydi. Hücumu çok güzel destekledi sürekli gitti geldi, savunmada neredeyse hatasızdı.

Yazdan beri zaten amaç Chiellini'yi tekrar beke koyabilmek. Burdisso'nun peşindeydi takım yaz döneminde. Ama olmadı, alınamadı Nicolas Burdisso. Eğer alınsaydı, o zaman Chiellini çok daha erken sol bekteki yerine dönebilirdi.

Armand Traore alışamadan sakatlandı, De Ceglie Kasım ayından beri sakat. Ve stoperdeki diğer ihtimaller de bir o kadar ürkütücüyken, Chiellini'nin sol beke dönmesi pek mümkün değildi. Bir ara Legrottaglie denendi ama o da Chiellini'yi sol bekte kalıcı yapacak bir performans gösteremedi.

Belliydi devre arasında Beppe Marotta'nın savunma hattına takviye yapmak için arayışta olduğu. Peki sorarım size, devre arasında €300.000'ya 29 yaşında, Dünya Kupası sahibi bir savunmacıyı kaç kere bulursunuz? Andrea Barzagli herşeyiyle harika bir transfer. Fiyat/performans inanılmaz yüksek olacak.

Capello zamanından beri stoper oynayan Chiellini artık tekrar sol beke dönebilecek. Gerçi kendisi stoperde kalmayı istiyor ve bunu de pek saklamıyor ama olsun.

Stoperde olmadı mı? Oldu, hem de gayet iyi oldu. Fakat savunma zor iş. Stoper ikilisinin durumu çok önemli. Chiellini'nin yanına tecrübe fışkıran biri lazımdı. Zira bir bekin pozisyon bilgisi ve kademe alışkanlıklarıyla bir stoperinki arasında dağlar kadar fark var. Ve bunların izleri Chiellini de hala gözüküyor. Bu tecrübe işine bu sezon özelinde bakacak olursak, Bonucci. Genç, inanılmaz gelecek vaad eden biri. Ama tecrübesiz, hala gitmesi gereken çok yolu var.

Bonucci'nin bu tecrbüyi yeterliliği sağlayabilmesi için daha biraz daha zamana ihtiyacı var. Ama Barzagli şuan iki yanına da çok büyük yardımlar yapıyor. Hem Chiellini'nin rahatlıkla ileri çıkmasını sağlıyor hem de Bonucci'nin muhtemel hatalarına yama oluyor, genç savunmacıyı yönlendiriyor. Hakikaten bundan iyisi Şam'da kayısı.

Eğer tecrübeli bir sağ bek alınırsa Bonucci'nin yanına, zira iki tecrübesiz ismin kademeleri ve uyumları bana hiç umut vermiyor, o zaman iyice değişecektir Juventus'un savunma çehresi.

Kesinlikle Chiellini'nin bekte kalması lazım. Kanat organizasyonları artık nerdeyse sadece Krasic'le sınırlı kalan Juventus için işleyen bir sol bek, çok şey demek.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails