20101114

Free Enes!

Enes'le ilgili yazıda bahsettiğim gibi Kentucky sakinleri Enes'in arkasındalar ve Fenerbahçe Ülker'in peşini bırakmasını ve NCAA'in haklarını geri vermesini istiyorlar. Bunun için de Free Enes, Enes'e Özgürlük, adında bir kampanya başlattılar ve şehrin çeşitli yerlerinde Free Enes konseptli yazılar ve tişörtlerle boy gösteriyorlar. Fotoğrafları da internette çokça dolaşmaya, Enes'in durumuyla alakalı her haberde yer verilmeye başlandı.

O fotoğraflardan birkaçını, özellikle en çok dikkatimi çekenleri paylaşasım geldi. Biz üst düzey yabancı oyuncular için her spor alanında bir taraflarımızı yırtarken Amerika, belki de bir numarası olduğu iki üç branşın başını çeken basketbolda, bizim yeteneğimize tutunuyor. Enes'in durumu herşeyiyle tartışılabilir. Enes'in aldığı kararlar olsun, Fenerbahçe Ülker'in rolü olsun, NCAA'in sonradan değişen kuralları vs'yi konuşabiliriz.

Zaten biraz da bahsetmeye çalıştım bir önceki post'ta. Belki bir ara twitter'dan fırsat bulursam biraz daha durum değerlendirmesi tadında bir yazı hazırlayabilirim. Neyse şimdilik sadece Enes'e Özgürlük kampanyasından kareler vereyim.


Enes'e Özgürlük kampanyasına belki de tanınmışlık anlamında en büyük destek Josh Teater'dan geldi. Bu da en çok dikkatimi çekenlerin başında geliyor. Josh Teater Kentuckyli bir profesyonel golf oyuncusu ve ayakkabısına Free Enes yazdırmış. Bu ayakkabıları bir PGA Tour ayağında kullanacağını da açıklamış Teater.






Bu da bir photoshop çalışması anlayacağınız üzere. İnternet üzerinden de kampanyanın her türlü şekilde duyurulmasına çalışıyorlar ve buna çok da güzel bir "sense of humour" katılmış. Sesli güldüm.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails