20100916

Zor Ama Güzel Amaç; Kayakla Atlama Blog'u

Kayakla Atlama sporu hemen her kış sporu gibi ülkede değeri bilinmeyen pek çok branşın başında geliyor. Kış Sporları'nın sadece Uludağ'da snowboard yapıp sonra facebooklarda boy boy pozlarını paylaşmakla, kanka snowboard yaptım süperdi şeklinde caka satmalardan öteye gidemediği bir ülkedeyiz ne yazık ki.

Ama bu duyarsızlığa rağmen Erzurum'da çok güzel bir işe baş koyuldu. Önce İzmir'de Universiad Yaz Oyunları'yla başladı üniversiteler arası olimpiyatlar serüvenimiz. Şimdi ise 2011'de Kış Oyunları'yla devam edecek. Ve Erzurum'a hakikaten bizim ülkemize ve alakasızlığımıza çok fazla olan bir tesis kuruluyor.

Kayakla atlama rampası bitmek üzere, kayaklı koşu parkuru hazır ve içerisine de bir poligon oluşturulacak; böylece biatlon'a da uygun hale getirilecek vs vs. Çalışmalar ciddi şekilde sürdürülüyor.

Aslında ülkenin profili biatlona o kadar uygunki.. Dayanıklılık ve atıcılık. Özellikle Doğu'da çok küçük yaştan çocuklar ellerine silah almaya meraklı bir halde büyüyor. Ne var ellerine alacakları o silah, sırtlarında bir çift kayak üzerinde taşıyacakları bir biatlon tüfeği olsa?

Ama olmuyor maalesef. Gerçi biatlon takımımız kuruldu ve IBU'nun ikinci kategorisinde yarıştılar geçtiğimiz sezon. Çalışmalar çok ciddi.

Kayakla Atlama da biathlon ağırlıklı bahsettiğim bu umursamazlıktan, ilgi azlığından muzdarip bir diğer güzide spor. O incecik adamların havada rüzgara karşı verdikleri mücadele.. Yeni gelen kurallarla birlikte puanlamada daha etkin bir rol oynayan rüzgar, aerodinamik, risk, yükseklik, mesafe..

Böyle güzel bir sporun böyle kayıtsız kalması can sıkıyor. Bunun için bir blog açıldı; kayaklaatlama.blogspot.com

erenyaglici, El Guaje, mcakar ve szanoanculum yer aldığı yazar kadrosuna ben de katılmış bulunuyorum. Elimden geldiğince yazılarımla blog'a katkıda bulunacağım ve burada da yayınlayacağım. Elimizden geldiğince güncel tutmaya, haberlere yer verip asıl kış sezonu açıldığında da yarışlarla blog'ta olacağız.

Bekleriz.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails