20100916

Şampiyonlar Ligi || Birinci Grup Maçları: E-H


Salı günü A,B,C ve D gruplarında oynanan 1.maçlardan sonra çarşamba günü E,F,G ve H gruplarında da 1.maçlar oynandı. İlk günde olduğu gibi ikinci günde de pek sürpriz sonuç yaşanmadı. Tek sürpriz sanılabilecek sonuç Fransa'dan geldi ve Spartak Moskova , Marsilya'yı 1-0 yenmeyi başardı.

Herneyse... Şampiyonlar ligi izlemek güzel şey azizim. Bizim için Galatasaray, Fenerbahçe veya Beşiktaş olmadan biraz yavan olsa da seneye diyelim , susalım bare...

E Grubu


Aslında maça Roma etkili başlasa da skoru değiştirmeyi başaramadılar. Golsüz geçen ilk yarının ardından kilidi Thomas Müller açtı. Sağ ayağının dışıyla yaptığı vuruş , sol direk dibinden ağlarl buluştu. Bu golden sonra Roma rakip kaleye yüklense de Klose'nin 83.dk'da attığı gole engel olamayınca sahadan 2-0 yenik ayrıldı.

Ligde durumu her ne olursa olsun Şampiyonlar liginde iyi oynamayı gelenek haline getiren Bayern Münih , bu geleneğini sürdürdü ve grup liderliği yolundaki en önemli rakibi Roma'yı devirerek önemli bir avantaj yakaladı.


Grubun bir diğer maçı olan Cluj - Basel maçı, ilk iki için Roma ve Bayern Münih'in favori olduğu bir grupta 3.cülük mücadelesi vermesi muhtemel 2 takımın mücadelesine sahne oldu. Maça hızlı başlayan Cluj , 9. ve 12. dakikada attığı gollerle 2-0 öne geçti. Basel, 45.inci dakikada farklı 1'e indirse de maçı 2-1 cluj'un kazanmasına engel olamadı.

Grup 3.cülüğü için yarışması olan muhtemel olan bu iki takımın mücadelesinde maçı kazanan cluj , bu yolda büyük bir avantaj elde etti. İlk iki için mücadele eden takımlardan alınacak ekstra puanlar bu sıralamayı önemli derecede etkileyecektir tabiki.

F Grubu


Lige fırtına gibi başlayan ve 4 maçta 17 gol atan Chelsea , şampiyonlar liginde de hız kesmedi ve zayıf rakibini 4-1 yenmeyi başardı. İlk yarıda attığı 3 golle rakibin direncini kıran Chelsea , ikinci yarıda da oyunun kontrolünü elinde tutarak maçı kazanmasını bildi.


Fransa 1.ligine, kötü bir başlangıç yapıp , 5.hafta sonunda 5 puan toplayan Marsilya , şampiyonlar ligine de kötü bir başlangıç yaptı. Her ne kadar maç boyunca baskılı bir oyun sergileseler de golü bulamadılar ve 87. dakikada Cesar Apcilicueta'nın kendi kalesine attığı golle maçı 1-0 kaybetti. Spartak Moskova ise 4 yıllık bir aradan sonra katıldığı şampiyonlar ligine biraz da şansın yardımıyla iyi başlamış oldu.

Zilina'nın sonuncu olacağını varsayarsak , bu galibiyet 2.cilik yolunda Spartak Moskova'ya büyük bir avantaj sağladı diyebiliriz.
G grubu


Lige 4-0'lık Lecce galibiyetiyle başlayan Milan , liglere verilen milli maç arasının ardından Cesena yenilgisiyle kafalarda soru işareti yaratmıştı fakat Auxerre karşısında aldıkları galibiyetle bir nebzede olsa taraftarlarını rahatlattılar.

Milan, transfer döneminin son günlerinde kadrolarına kattıkları Zlatan İbrahimovic'in attığı 2 golle maçı 2-0 kazanmayı başardı. Ayrıca Ronaldinho'nun ortaya koyduğu futbol da dikkat çekti. Ajax'ın da kaybettiği bir haftada Milan'ın aldığı bu galibiyet, kendilerine grup 2.ciliği yolunda avantaj sağladı.


Her iki takımda bu maça önemli eksikliklerle başladı. Ajax'da Luis Suarez , Real Madrid'de ise Cristiano Ronaldo sakatlıkları nedeniyle takım kadrolarında yer alamadılar.

Maçın ve aynı zamanda grubun favorisi Real Madrid , Mesut Özil'in etkili oyunuyla maçı 2-0 kazanmasını bildi. Aslında Mesut'un bu denli etkili olmasını beklemiyordum fakat takımına çabuk adapte olmuşa benziyor. Cristiano Ronaldo'nun dönmesiyle birlikte bu ikilinin yapacağı bindirmelere karşı koymak hiç de kolay olmayacak gibi gözüküyor.

H Grubu


Premier Lig'de attığı 13 golle Chelsea'nin ardından en çok gol atan takım olan Arsenal, şampiyonlar ligine de gollü bir başlangıç yaptı. Açıkcası oynadıkları futbol bana Barcelona'yı hatırlatıyor. Barca'da Messi , Arsenal'de Arshavin , takımlarının oyununu 1 adım öteye taşıyorlar.

Fabregas gollerine devam ederken Arshavin de asist yapan oyuncu rolünü üstleniyor. Wenger'in gençleri yavaş yavaş büyümeye ve takımı yükseltmeye başladı. Sanırım artık Premier Lig için şampiyonluk adayları arasına Arsenal'i de gözümüz kapalı yazabiliriz.

Liginde iddialı bir konuma gelen Arsenal , aldığı bu galibiyetle şampiyonlar ligine de iyi başladı . Grubun diğer 3 takımına bakarsak Arsenal'in bu grubu 1. bitirmesi yüksek ihtimal.


Grubun bir diğer maçında ise gülen taraf luce'nin Shakhtar'ı oldu. 71. dakikada Darijo Srna'nın attığı golle maçı 1-0 Shakhtar Donetsk kazandı. Partizan ve Braga'ya nazaran daha fazla tecrübeye sahip olan Shakhtar , grup 2.liği için en büyük aday konumunda.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails