20100919

Spor Toto Süper Lig, 5.hafta || Bucaspor - Galatasaray


Bucaspor 0 Galatasaray 1 || Tarla sürmece !

Maçı yazmadan önce çok düşündüm. Çünkü eleştirebileceğimiz o kadar çok şey var ki. Ama dün o sahada oynayan futbolcuları eleştirmek bence çok büyük haksızlık olur. Stadın adı İzmir Atatürk stadı... Atatürk'ün adını verdiğiniz şu stadın hali nedir yahu ? Hiç mi utanmıyorsunuz ! Çim olmayan yerlere kesilmiş çimleri atmak nasıl bir mantıktır ? Adımını atan kayıp düşüyor, atılan paslar son anda ters yöne dönüyor vs... Ayrıca bu sadece dünkü maça özel bir durum değildi, süper ligdeki birçok takımın sahası bu halde. Ne süper lig ama ! Sen Misimovicleri , Niangları , Quaresmalarını getirsen ne yazar...

Herneyse ne kadar yazılsa , çizilse de bu iş değişmeyecek. 4 mevsimi yaşayan ülkemizde şu an stadyumlar bu haldeyse , bu kesinlikle yönetimsel bir hatadır.

Rijkaard , geçen haftaki 11'de bir kaç değişiklik yaparak maça başladı. Sabri'nin sakatlığında sağ bekte görev alan ve henüz hazır olmadığı için kötü bir görüntü çizen Ali Turan'ın yerine Serkan Kurtuluş , sağ açıkta Elano Blumer'in yerine Juan Pablo Pino'yu tercih etti. Yeni transferler Misimovic ve İnsua ise geçen hafta olduğu gibi bu hafta da ilk 11'de yerlerini aldı.

Bu takımın bariz bir sorunu var ; defans ile ofans arasında köprü oluşturabilecek futbolcu eksikliği. Bu görevi Ayhan ve Mustafa ile çözmeye çalışmamız başlı başına yanlış zaten. Her ikisi de oyunu yavaşlatan oyuncular. Topu alıp, kendi çevrelerinde 1 kere dönene kadar rakip yerleşiyor ve adamları marke etmiş oluyorlar. Neymiş Misimovic çok etkisizmiş. Yahu topu adamla buluşturamıyorsun ki adam alsın, birşeyler yapsın.

Mustafayla , Ayhana pek de kızmıyorum artık. Çünkü adamların kapasitesi bu . Suç, onları oynatan ve onlardan birşeyler bekleyenlerde. Sen Misimovic'i, Elano'yu alsan kaç yazar...Futbol şubesini profesyonellere bırakıcam diye Adnan Sezgin'e bırakırsan fazlasını da beklemiceksin.

Dün Ayhan golünü attı ve bizim açımızdan gerçekten çok önemli bir 3 puanı kazanmamızı sağladı. Herşey iyi, hoş ama biz Ayhan'dan gol atmasını değil, asıl olan görevlerini yerine getirmesini istiyoruz. Dün, açık ve net günü kurtardık. Bunun başka bir açıklaması yok. O sahada alınan 1 puan bile kazançtır bizim için. Kötü oynadık ama ben bu maçı futbolcularımız açısından değerlendirmeye almıyorum. Eleştirilerim, genel olarak yapılan hatalar ve yanlışlıklar üzerineydi.

Dünkü maç hakkında söylenicek elbet güzel şeyler de oldu ama öncesinde şu Mustafa/Ayhan ikilisini değerlendirmek lazım. Sene başında Mustafa'yı çok savundum ama eleştirelere de kulak verdim. Genel kanı, Mustafa'nın mücadeleci görünüp kaçan taraf olduğuydu ve cidden durum böyle. Rakibi kaçırdıktan sonra sadece izliyor, rakibe basmak yerine gitgide üstüne çekiyor. Eee durum böyle olunca orta sahamızı geçmek pek de zor olmasa gerek. İleri çıkıp gol atmak ve golden sonra çılgın gibi bağırmak "hırslı bu adam yeaa " denilmesine neden oluyormuş, bunu anladım ben. Ayrıca maçın son anlarında, müsait durumdayken, pası atmayan Pino'a "senin a..na koyim" diye bağırmasının hiçbir açıklaması yok. Herneyse takımdaki bu yabancı sayısı problemi çözülene kadar sanırım Mustafa'yı izlemek sorunda kalıcaz.

Ayhan ise Mustafa'ya nazaran bu takımda kabul edilebilecek bir oyuncu. Ama Ayhan'ı oynatıcaksanız yanına Mustafa Sarp gibi bir koymayacaksınız. 2'si son derece zayıf ve yetersiz bir 2'li oluşturuyor. Tabiki Ayhan, eski Ayhan değil. Belli dakikadan sonra fiziksel olarak düşüyor ama gene de bu adamın şut tehditi var. Sonuç olarak zamanında Gaziantep ve Beşiktaş'ta ofansif orta saha olarak oynadı bu adam. Tamam, zımba gibi şutlar beklemiyorum ama şut pozisyonu yakaladığında da vurmalı . Rijkaard da bunu farketmiş olucak ki devre arasında Ayhan'a şut çekmesini istediğini söylemiş.

Rijkaard'ı eleştirebileceğim nadir konulardan biri de bu orta sahadaki ikili tercihi. Hadi Lorik Cana yabancı kontenjanına takılıyor - bana göre nolursa olsun 6 kişilik kontenjanın biri bu adama ayrılmalı - peki Musa Çağıran neden denenmiyor. Bu adama mutlaka şans verilmeli. Geçen sene Bank Asya 1.lig'in en değerli oyuncusundan bahsediyoruz yahu. Açıkcası Mustafa'dan ya da Ayhan'dan daha kötü bir performans sergileyeceğini düşünmüyorum. Beşiktaş'ın Necib'e verdiği şansı Musa da bizim takımda hakediyor bence.


Herneyse... Kötü zemin, kötü oyun ve alınan 3 puan. Galatasaray, kabus gibi başladığı ligde üst üste 3. galibiyetini aldı. Bu kadar eleştirdik ama elbet geleceğe umutla bakmamızı sağlayacak bir kaç şey gözlemledik.
  • Takım kazanmayı öğreniyor ve güzel bir galibiyet serisi yakaladık.
  • 2 haftadır gol yemedik. Defans İnsua ve Serkan Kurtuluş'un katılımıyla biraz toparlandı.
  • Serkan kurtuluş'un gösterdiği iyi performans.

Maçı bu kadar konuştuktan sonra taraftarı es geçmek pek de adil olmaz sanırım. Asıl takdiri onlar hakediyor. Bu kadar berbat zeminde oynanan ve son derece sıkıcı geçen bir maçı 90 dakika canlı canlı izlediler. İşin şakası bir yana çok iyi destek verdiler. Öylesine berbat bir stadı 45.000 kişiyle doldurduğu ve coşkulu bir şekilde desteklediği için kendi adıma İzmir'e teşekkür ediyorum.

Daha güzel günler görmek umuduyla...


2 yorum:

Burak Kereci dedi ki...

Her kelimesine katıldığım bir yazı olmuş.Musa artık denenmeli.Herkes hemfikir bu konuda ama Rijkaard'ın kafasında ne var bilmiyorum.Sarp kaytarıyor.Haftaya Aydın'la başlayıp Cana'ya yer açması lazım.Arda gelince sıkıntı kalmıcak zaten Cana açısından.

Galatasaray Yobazı dedi ki...

Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Umarım bizim gördüklerimizi Rijkaard da görür . Çünkü cidden çözülmeyecek sorunlarımız yok. Yeterki şu kadrodan max. verimi alabilelim.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails