20100915

Şampiyonlar Ligi || Birinci Grup Maçları: A-D

Şampiyonlar Ligi nihayet başladı mı diyelim ne diyelim. Avrupa Ligi'nde bile yokken biraz buruk kaçıyor ama en azından başka bir seviyedeki futbola, başka türlü bir mücadeleye tekrardan kavuşmak gayet güzel.

Bugün A, B, C ve D Grupları'nda birinci maçlar oynandı ve aslında bir iki tane de sürpriz sonuç gelmedi değil daha ilk maçlardan.

A Grubu


İlk sürpriz A Grubu'nda geldi. İtalya Süper Kupası'nı kazanarak başlasa da Inter, sezon onlar için hiç de iyi ilerlemiyor şuan için. Süper Kupa'yı Atletico'ya kaptırdıkları yetmezmiş gibi bir de lige Bologna beraberliğiyle başladılar.

Sneijder'in golüyle 1-0 öne geçti Inter ama Janssen frikikten bulduğu golle durumu 1-1'e getirdi. Ardından Milito kaleleri şaşırınca Twente adına 2-1 oldu durum. Ama Eto'o Pandev'le yaptıkları paslaşmanın ardından golü bularak 2-2'ye getirdi maçı. Bu andan sonra iki taraf da gol bulamadı ve Twente bir anlamda kazanan oldu. Rafa'nın ise baş ağrısı migrene dönebilir zira haftasonu Palermo deplasmanına gidiyorlar bir de.


Spurs için de aslında kötü bir sonuç diyebiliriz buna zira Passanen'in hediyesiyle 1-0 öne geçmişlerdi ve sadece 8 dakika sonrasında Crouch'la 2-0'ı buldular. Ancak Marko Marin galiba harikalar yaratmış maçta. Bremen ilk yarının sonunda ve ikinci yarının başında bulduğu iki kritik golle beraberliğe tutunmayı başardı.

A Grubu'nda galibiyet yok ve dört takım için de şartlar eşit durumda. Tabii bu maçlardan aslında deplasman takımlarının daha çok nemalanacağını söylemek çok da yanlış olmaz her ne kadar Inter'in beraberliği sürpriz ve Tottenham'ın skoru koruyamayışı da garip olsa da sonuçta Şampiyonlar Ligi bu, deplasmanda alınacak bir puan dahî oldukça önem arz ediyor.

B Grubu

Bu maç da tekrar toparlanmaya çalışan Lyon için çok önemliydi aslında. Şampiyonlar Ligi'ne güzel başlamak ve ligde beş haftadır alınan kötü sonuçların ardından yükselebilmek için. Zira beş haftada sadece 5 puanları var. Bastos'un tek golüyle Schalke karşısında galip gelmeyi başardılar Gerland'ta.

Magath'ın Schalke'si ise 3 puanları kaybetmeye devam ediyor. Ne ligde iyi bir görüntü sergileyebiliyorlar ne de Şampiyonlar Ligi'ne puanla başladılar. Magath'ın acilen eline kızılcığı alıp takımı kovalaması lazım. Bu gidiş iyi değil çünkü.


Benfica ise grupta üçüncülük için Schalke ve Lyon'u zorlamaya çalışacak taraf. Hapoel'den üç puanı alarak başladılar gruba ve Schalke'nin puan kaybetmesiyle Lyon'la birlikte üç puandalar şuan. Hapoel'den bir sürpriz bekliyordum ancak Benfica izin vermemiş anlaşılan.

B Grubu'nda sürpriz yok diyebiliriz. Her ne kadar Lyon da Schalke de sezona beklentilerin inanılmaz altında başlasa da Stade de Gerland'da bir şekilde kazanacak olan taraf Lyon olacak gibiydi maçtan önce. Bastos'un tek golü de getirdi galibiyeti. Lyon için büyük moral olacaktır.

C Grubu

Gecenin belki de en sürpriz sonucuydu bu. Glasgow Rangers'ın Old Trafford'ta hemşehrileri Sir Ferguson karşısında bir puanı koparmaları inanılmaz önemliydi. Bursa'nın da mağlubiyetini göz önünde bulundurursak Rangers belki de üçüncülük anlamında çok önemli bir adım atmış olacak buradan aldıkları puan sayesinde ama bunu söylemek için çok erken.

Ayrıca Manchester United için çok talihsiz bir olay da gerçekleşti. Valencia'nın ayak bileği kırılmış. Gerçi asıl talihsizin kim olduğunu bir daha düşünmem lazım galiba. Yazık oldu adama. Çok kötü. Sky pozisyonun tekrarını göstermemiş. İyi yapmışlar, ben de kaşınıp tekrarını izlemiyeyim bari. Axel Witsel'in kırdığı bacak ve Coupet'nin yamulttuğu dizden sonra.. Ve tabii Livingston'ın kıçına kaçan diz kapağından sonra..


Herkes Bursa adına çok umutluydu ama ben beraberliği bile çok zor görüyordum. Zira Bursa sezon başından beri puan kaybetmedi ancak oynadıkları oyun hiç de geçen seneki Bursa gibi değildi. Tabii ki bunda rakibin onlara karşı değişen tutumu da var ama birşeyler eksik hala daha.

Valencia çok önemli isimler kaybetti ancak ismen olmasa da yetenek anlamında neredeyse bir o kadar da değerli isimleri kadroya dahil ettiler. Aduriz ve Costa başta geliyor. Valencia'nın oyunu bellidir ve sahada kim olursa olsun çıkar oynar. Hele böyle bir Bursa karşısında, affetmez bile.

D Grubu

Bu gece izlediğim tek maçtı. Lyon - Schalke maçına bakasım vardı ama canım çok feci tek kale maç ve geometri izlemek istedi. Belki yarın daha detaylı bahsederim Barça maçından ama şimdi kısaca geçelim. Messi şov yaptı. Nokta.

Çok kısa oldu :) Barça, Hercules'i çözemediği gibi Pana'ya karşı da bir süre pek çok denemede bulundu. Fırsatlar yakalayıp da skora yansıtamayınca Govou yakaladığı şansı değerlendirdi ve 0-1'e geldi durum. Ama Barça yine o en çok hayranı olduğum huyuna sadık kaldı ve temposundan kopmadı. Dakika 37'yken 217 tane başarılı pasları vardı.

Sonra zaten Messi sazı eline aldı. Ama Tzorvas Messi'ye hat-trick yaptırmamak için sahada gibiydi resmen kale direkleriyle birlikte. Messi'nin bir vuruşu üst direkte patladı, biri uzak direğe ordan da yakın direğe çarptı ve bir de penaltı kurtardı Tzorvas Messi'nin ayağından. Ama Messi iki golünü attı, birini de attırdı.


Grubun diğer maçında da Kopenhag ve Rubin Kazan karşı karşıyaydı. Burada da N'Doye'nin 87. dakikada gelen golüyle Kopenhag oldu 3 puana kavuşan taraf.

Barcelona'nın altındaki ikincilik ve üçüncülük mücadelesi bir hayli kızışacaktır. İzlemek çok keyifli olabilir. Ama tabii çok daha önemli maçlar olacaktır o yüzden bir Rubin Kazan - Panathinaikos maçına vakit ayıracağımı hiç sanmıyorum :)

Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk maç günü bu şekildeydi. Dediğim gibi bir tek Barcelona maçını izledim. Ona da yarın belki bir ihtimal ayrıca değinirim ama o kadar. Yarınki maçlar içerisinden iyi bir tercih yapmam gerekecek ayrıca. Yarınki maçlar da şu şekilde;

Bayern Münich - Roma
Cluj - Basel

Marseille - Spartak Moskova
Zilina - Chelsea

Real Madrid - Ajax
Milan - Auxerre

Arsenal - Braga
Shakthar - Partizan

Üç maç takip etmek gerekicek. Star veriyor mu acep.. Neyse, işte böyle.. Yarın da benzer birşey hazırlarız. Bu arada acikfutbol.com'un bu maç sonucu script'i de çok hoş oldu ha baya faydalanıcaz galiba sene boyunca :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails