20100904

2010/2011 Bundesliga || Kaiserslautern

Ligin yeni ekiplerinden Kaiserslautern, ikinci ligi şampiyon tamamlayarak Bundesliga'ya yükseldi. 96'ta düştükten sonra bir türlü doğrulamadılar deyim yerindeyse. Ama 2007/2008'de son maçla üçüncü lige düşmekten kurtulup 2009/2010 sezonuyla birinci lige dönmeyi başardılar.

Otto Rehhagel'li yıllardan çok uzak olsalar da tekrar Bundesliga'ya dönmeyi başardılar ve kadroya ciddi takviyeler yaptılar. Marco Kurz'ün işi bu sene ellerinden geldiğince tatmin edici bir futbol oynayıp düşme hattından uzak kalmak olacaktır.

Kadroya baktığımızda kaptan Sjrdan Lakic bu sene de takımın en önemli parçası olacaktır. Tam Mehmet Yılmaz desem yanlış olmaz diye düşünüyorum. Hava toplarına hakim, hücuma katılan kişilere top indirebiliyor, topu tutuyor falan falan. Kaiserslautern ligde kalacaksa, Lakic'e çok fazla ihtiyaçları olacak.

Öte yandan Wolfsburg'tan gelen Jan Simunek her ne kadar Wolfsburg'ta planlara uyamasa da Kaiserslautern seviyesinde çok güzel işler yapabilecek bir savunmacı. Bundesliga tecrübesi ve yetenekleriyle Kaiserslautern'in belkemiği olabilecek bir transfer. Kaiserslautern için nokta atışı.

St. Pauli, Nürnberg, Freiburg ve Köln'le birlikte düşme adaylarından olsalar da kendilerine güvendiklerini ve bu takımların üzerinde yer alabileceklerini bildiklerini söyleyebiliriz. Ama bu düşmemeye oynayacakları gerçeğini değiştirmiyor maalesef.

Kadroları yine 4-4-2 oynamaları için gayet müsait ve çok da farklı birşey deneyeceklerini sanmıyorum. Lakic'in ilerde tutacağı toplar ve Hoffer ile Nemec'in Lakic'e yapacağı katkılar ve genç Ilıcevic'in kanatları nasıl kullanacağı bir hayli belirleyici olacak.

Gelenler: Ricky Pinheiro, Anel Dzaka, Athanasios Petsos, Jan Moravek, Jan Simunek, Leon Jessen, Oliver Kirch, Christian Tiffert, Chadli Amri, Iliyan Mitsanski, Rodnei, Ivo Ilicevic, Clemens Walch, Alan Stulin, Stiven Rivic, Erwin Hoffer

Gidenler: Sidney Sam, Georges Mandjeck, Mario Klinger, Christoph Buchner, Dragan Paljic, Daniel Pavlovic, Erik Jendrisek, Fabian Mueller, Alper Akcam, Markus Steinhoefer

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails