20100905

2010 US Open || Kadınlar Beşinci Gün: Venus'ün Elbisesi Rahat Kazandı

Kadınlarda ise maçlar o kadar net ve görece kısaydı ki ekstradan anlatabilecek çok da birşey yok. O yüzden genel bir bakış tadından topluca verelim kadınların beşinci gününü.

Venus Williams'la başlayalım evvela. Kortta gördüğümde gözlerim kamaştı ki Minella'yı çok merak ediyorum. Podyuma çeviriyorlar ya şu kortu, deliriyorum ya. Anladık, modayı seviyorsun. Anladık, reklamdı carttı curttu sponsor vesaire pek çok şey var ama da neden ya.. Bak bi Kim Kong'a bak bi Juju'ya. Görülmüş şey değil.

Neyse sonuç olarak Venus'ün elbisesi turu geçmekte hiç zorlanmadı.

Kim Kong ise Tayvanlı rakibi Cheng'i rahat geçtikten sonra Çek rakibi Kvitova karşısında da hiç zorlanmadı. İlk seti bir servis kırarak ikinci seti ise rakibine servisine tutunma imkanı sağlamayarak kazanmayı başardı ve yoluna devam etti. Yürü be Kim be.

Schiavone - Errani maçı belki de en keyifli maçtı. İlk sette Roland Garros şampiyonu çok rahat olsa da Alano Bondarenko ikinci seti çok zorlaştırdı.

Bu maça dair tek söyleyebileceğim Schiavone'nin "exceptional form"u. Zira Roland Garros'tan bu yana istediği düzeye çıkamamıştı tekrar ama burada oynadığı oyun gerçekten çok iyiydi. Ama bu maç özelinde akıllara kazınacak bir sayı vardı ki o da Schiavone'nin Federer'in turnuvanın hemen başında yaptığı bacak arası winner'ı.

Schiavone baseline'dan Bondarenko'yu savururken fileye geldi adım adım. Filede puana gidemeyince lop geldi Bondarenko'dan. Lopa koşan Francesca, topu bacaklarının arasında bir passing shot olarak gönderdi. Bondarenko yetişti; ancak Schiavone çoktan file önüne koşmuştu ve puanı orada bitirdi. Hakikaten unutulmaz bir an olacak.

Kendisine Federer'le kıyaslaması sorulduğunda ise çok alçak gönüllüydü;
“It's just instinct. It's art. It's something from inside. When it comes, you do it. I hit it hard and well. Not like Roger, but well.”

Ana ise yoluna tam gaz devam ediyor. Fransız Razzano ilk sette üç sete gider mi acaba, Ana buraya kadar mıydı vs vs gibi biraz erken olan yorumlara neden olmuştu bende ama Ana o kadar bezdirdi ki Fransız'ı oyunu resmen ilk setin tam tersine döndü ve ikinci sette Ana maçı bitirdi.

(2) K Clijsters (BEL) d. (27) P Kvitova (CZE) 63 60
(3) V Williams (USA) d. (Q) M Minella (LUX) 62 61
(5) S Stosur (AUS) d. S Errani (ITA) 62 63
(6) F Schiavone (ITA) d. (29) A Bondarenko (UKR) 61 75
(12) E Dementieva (RUS) d. (24) D Hantuchova (SVK) 75 62
(16) S Peer (ISR) d. (19) F Pennetta (ITA) 64 64
(20) A Pavlyuchenkova (RUS) d. G Dulko (ARG) 61 62
A Ivanovic (SRB) d. (WC) V Razzano (FRA) 75 60

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails