20100904

2010 FIBA || İkinci Tur Çapraz Eşleşmeler

A ve B Grupları

A Grubu: Sırbistan 9pts, Arjantin 9pts, Avustralya 8pts, Angola 7pts, Almanya 7pts, Ürdün 7pts

Almanya'nın elenmesi haricinde grupta sürpriz yok. Zira Arjantin'le Sırbistan'ın birincilik için mücadele edeceği belliydi. İki takımı ayıran ise averaj oldu ki Almanya'yı turnuva dışına itip Angola'yı İstanbul'a gönderen de aynı şeydi. Sırbistan Kristic ve Teodosic'e de kavuştuktan sonra Arjantin'le fark yaratmak için gereken mühimmatı zaten sağlamış olmuştu. Tek sürpriz Almanya.

B Grubu: Amerika 10pts, Slovenya 9pts, Brezilya 8pts, Hırvatistan 7pts, Iran 6pts, Tunus 5pts

Burada da Brezilya'nın bir sürpriz yapıp birinci gelme ihtimali konuşuluyordu ancak Slovenya'nın muazzam taraftar desteği ve harika oyunuyla Brezilya'nın önünde grubu ikinci tamamlamayı başardılar. Brezilya ise belki de çok önemli bir galibiyetin eşiğinden döndü ama aynı zamanda da Amerika'nın yenilmez olmadığını gösterdiler. Sürpriz yok gibi; Brezilya üçüncü

Hırvatistan v Sırbistan
Arjantin v Brezilya
Slovenya v Avustralya
Angola v Amerika



C ve D Grupları

C Grubu: Türkiye 10pts, Rusya 9pts, Yunanistan 8pts, Çin 6pts, Porto Riko 6pts, Fildişi 6pts

Belki de en dramatik gruplardan biri olduk alt sıralardaki ikinci tur mücadelesi anlamında. Rusya maçıydı benim için kriter, aldık. Rusya maçındaki sertliğe verebildiğimiz yanıt Yunanistan maçına ölçüydü benim için ve öyle de oldu. Sadece Porto Riko maçı zorlu geçti; Amerika'yla aynı hesap :) Amerika'ya Brezilya ters gelen bir tarzda, Porto Riko da bize. Yunanistan'ın İspanya'dan kaçmak için Rusya maçını bırakması mı dersiniz yoksa Huertas'ın Fildişi'ni yıkması mı? Huertas'ın son saniye üçlüğü ile Çin 50 sayı fark yemesine rağmen üst tura çıktı.

D Grubu: Litvanya 10pts, İspanya 8pts, Y. Zelanda 8pts, Fransa 8pts, Lübnan 6pts, Kanada 5pts

Ve geldik sürprizlerle kaynayan gruba. İspanya. İlk maçı kaybedince hemen Dünya Kupası'nda İspanya'nın 1-0'lık İsviçre mağlubiyetiyle yaptığı başlangıç geldi. Ama İspanya, Litvanya'nın muazzam geri dönüşüne engel olamayınca ikinci mağlubiyetini de aldı. Kanada sıfır çekerken Fransa - yeni Zelanda maçı da bir mucizeye sahne oldu; son saniyede Yeni Zelanda üçüncülük için ihtiyaç duyduğu 12 sayılık farkı yakaladı ve bizimle eşleşmekten kurtuldu. Fransa'nın dengesizliği ortadaydı; dördüncülük çok şaşırtıcı değil zira son saniye sonucu. Kanada ise Tunus'la beraber sıfır çeken tek takım oldu.

Türkiye v Fransa
Rusya v Yeni Zelanda
Yunanistan v İspanya
Litvanya v Çin

1 yorum:

avustralya dedi ki...

teşekkürler

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails