20100813

Sezona Başlarken...

Kabus gibi geçen bir sezonun ardından yeni bir sezon açılışı daha kapıya dayandı. Yaz ayları bu sezon bizim için son 2-3 yıla göre oldukça durgun geçti. Ne Elano , ne Baros , ne de Kewell gibi yıldızları kadromuza katmadık. Malum 2012 kriterleri doğrultusunda , kulüp dengelerini sarsmayacak transferler yapıldı ki sanırım gene buna uygun olaraktan 1-2 yabancı transferi daha gerçekleşecek. Yönetim Rosicky, Ledesma gibi transfer söylentileriyle uyutulan bizleri memnun etmenin o kadarda kolay olmayacağın farkında ve buna uygun olarak transfer gerçekleştireceğimizi umuyorum.

Takım da halen sezona tam olarak hazır değil. Belgrad maçları bunu gözler önüne serdi…Belgrad gibi Türkiye’de 2.lig’de bile orta sıralara oynayabilecek bir takıma o kadar çok pozisyon verdik ki. Orta saha sorunumuz bu maçta iyice gün yüzüne çıkmışken oranın “Mustafa-Ayhan-Barış” üçlüsüyle yürümeyeceği apaçık ortada. Mustafa’yı farklı bir yere koyarsak, Emre Çolak ve Musa Çağıran’ın, Ayhan ve Barış’a göre çok daha yararlı olacağı kanaatindeyim. Bu çocukları Ayhan ve Barış sevdamız yüzünden kaybetmemeliyiz…

Lorik Cana’nın yanına bir partner arayan yönetimin bu transferi bu kadar uzatmasının mantıklı bir açıklaması yok. Umarım en yakın zamanda bu transfer sonlandırılır ve orta sahamız daha güvenilir bir hal alır. Bunun yanı sıra; Milan Baros’un alternatifinin olmayışı, kalede yaşanan problem ve Lucas Neill’in partneri olan Servet’in form durumu akıl karıştıran birkaç detay.

Mehmet Batdal gelecek vaad eden bir oyuncu olmakla beraber bu sezon için tecrübesinin yeterli olacağına inanmıyorum. Ama bu adamda büyük bir potansiyel var. Umarım kendini geliştirir ve uzun yıllar takımımıza hizmet eder.

Kalede yaşanan problem ise Mondragon’dan sonra süre gelen bir şey ve yönetim bu sene yerlilerle devam etme kararı aldı. Şu an için Aykut kaleyi koruyacak gibi görünse de bizlere pek güven verdiği söylenemez. Yan toplardaki zaafı çok başımızı ağrıtacak gibi duruyor. Bu kadar sorun edene kadar Ufuk’a şans vermeyi neden düşünmüyoruz hiç anlamıyorum. Kaleci dediğin illa ki hata yapar, bunu kabul ediyorum ama Aykut ne zaman kaleyi devralsa aynı hataları tekrarlıyor. 1, 2, 3, 4 … bu uzar gider. Ufuk da hata yapacaktır ama inanıyorum ki bu hataların bir sonu olucak ve biz kalemizi uzun yıllar ona teslim edebileceğiz. Yeterki bu çocuğa yeterli şans verilsin.

Servet sorunsalı geçen seneden beri devam etmekte olan bir problem. 2 senedir Avrupa’dan teklif alan şu adamı gönderemedik gitti. Servet Çetin, orta seviye bir süper lig takımında rahat oynar ama bu adamın bizim takımda işi olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca kimse kusura bakmasın ama ben takımında böyle profesyonel(!) adam istemiyorum. Ali Turan veya Hakan Balta’nın bu bölgede değerlendirilmesi taraftarıyım.

Bu kadar sorunun yanında iyi şeyler de oluyor muhakkak. Harry Kewell’ın ve Milan Baros’un dönüşü, Arda Turan’ın sezona harika başlamas , güzel sayılabilecek birkaç haber. Özellikle Arda’nın yazı iyi değerlendirdiği çok bariz. Geçmiş yıllarda şikayet ettiğimiz zayıf şutları, bu sene füze halini almış gibi. Ayrıca fazla kilolarından da kurtulması onu daha çevik bir hale getirmiş. Nazar değmesin kaptanım, aynen devam ;)

Kabaca takımın son durumu böyle. Yarın Sivasspor’la deplasmanda karşılaşarak sezonu açacağız. Umarım her şey gönlümüzce olur ve kupalarla kapatırırız sezonu…

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails