20100831

Emiliano Insua & Zvjezdan Misimovic Galatasaray'da !

# Emiliano Adrián Insúa Zapata

Valla bunu ben söylemiyorum. Herkesin dilinde. He sonra transfer yalan olursa benden bulmayın :) İşin şakası bir yana bu iki oyuncu, dün gece ardarda İstanbul'a iniş yaptı. 31 ağustos 2010 ...

Galatasaray sol bekte yaşanan büyük sıkıntıyı hiç beklenmedik bir isimle kapattı. Açıkcası geçen sene Liverpool'da 44* maça çıkmış bir adamı alabileceğimizi pek düşünmemiştim. Herneyse üzümünü ye, bağını sorma hesabı...

21 yaşındaki Arjantinli sol bek henüz 17 yaşında Boca Juniors'ta A takımda maça bile çıkmadan Liverpool'un yolunu tuttu. Önce kiralık olarak anlaşılan futbolcu, 2008 yılında bonservisiyle birlikte alındı. İlk senesinde fazla forma şansı bulamayan Insua, Premier Rezerve Lig'de takımının şampiyon olmasında büyük rol oynadı. Burdaki performasıyla Rafa'nın gözüne giren Insua, A takıma çıkarıldı. İlk Premier Lig tecrübesini 21 Aralık 2008'de Arsenal maçında yaşadı. Insua, bundan sonraki süreçte gittikçe daha fazla forma şansı buldu. Ayrıca şu zamana kadar 2 defa Arjantin Milli takımı forması giydi.

Bunlar Insua'nın kariyeri falan fişman. Nedir? Ne yapar? Bize yarar mı? Asıl mezvular bunlar sanırım. Kendisinin Galatasaray'a ransferi hem bizim hem de onun için büyük fırsat. Sol bekte yaşadığımız sorunu ortadan kaldırması çok yüksek bir ihtimal. Tam anlamıyla bir bek olduğunu çok rahat söyleyebilirim. Ne Hakan Balta kadar ağır ne de Caner Erkin gibi açıktan bozma bek değil. Yaptığı isabetli ortalar ve driplingleriyle takıma oldukça faydalı olacaktır. Umarım çok başarılı bir sezon geçirir ve bonservisiyle takıma kazandırılır. Söylentilere göre bu seneyi kiralık olarak bizde geçirecek fakat satın alma opsiyonu bizde olacaktır. 4.2 Milyon Euro civarı bir miktar.

Bu transfer sonrası Hakan Balta'nın stopere çekileceğini düşünüyorum. Zaten hem kendi hem de Rijkaard, onun bek oynamadığını çok net anlamıştır. Etrafta sigara cart curt muhabbeti var da bu adamın başka bir derdi var gibi. Bir an önce kendine gelir umarım... Bir diğer sol bek Çağlar ise sakatlıktan çıktıktan sonra Insua ile forma savaşı verecek.

Haydi hayırlısı...


# Zvjezdan Misimovic

Bizim için asıl önemli olan transfer bana göre Zvjezdan Misimovic'tir. Orta sahanın hucüma yönelik kısmını bu adama bırakın sonra sırtınızı yaslayın keyifle izleyin. O kadar da iddialıyım.

2000 yılında ailesiyle Almanya'ya göçen Misimovic, Bayern Münih alt yapısına transfer oldu. Bölgesel ligde her ne kadar çok başarılı bir oyun sergilese de Bayern Münih'te kendisine yer bulamamıştır. Bunun üzerine 2004 yılında Bochum'a transfer oldu ve 3 sezon bu takımın başarısı için ter döktü. 2007 senesinde ise kontratı biten Misimovic, Nürnberg'e transfer oldu. O sene takım her ne kadar küme düşse de Misimovic oynadığı mükemmel oyunla Felix Magath'ın dikkatini çekmeyi başardı ve 2008 yazında 4.5 milyon euro bonservis ücretiyle Wolfsburg'a transfer oldu. Edin Dzeko ve Grafite'yle birlikte bir tarih yazarak o sene Wolfsburg'u şampiyonluğa taşıdılar. Misimovic, yaptığı 20 asistle kırılması güç bir rekora imza attı. O sezon mükemmel bir oyun sergileyip Bayern Münih'e transfer olan Stuttgartlı Mario Gomez'in önünde "ligin en değerli oyuncusu" ödülünü kazandı.

Eee şimdi önce bu adamın kariyerine bakıyorum, sonra elimizdeki takıma bakıyorum ve bu adamın bizim için biçilmiş kaftan olduğunu görmek için futbol dehası olmaya gerek yok. Frikik kullanır, duran top ustası, golcü özelliği var ve belki de en önemlisi asist özelliği. Zvjezdan Misimovic artık Galatasaray'da ! Kendisinin gelişiyle MustafaBarışAyhan üçlüsünün sabır denemeleri de son bulacaktır. Herşey bir yana bizim elimizde Brezilya Milli takımında oynayan bir Elano var. Elano'nun da verimliliğini arttıracağını düşünüyorum. Arda ve Misimovic'le de oynayamacaksa yapacak birşey yok. Beni koy oraya inan sırıtmaz, o derece :))

Şimdilerde ise Espanyol'un kalecisi Kameni ve Emana/Annan transferleri söz konusu. Resmi sitenin Insua ve Misimovic transferlerini henüz açıklamamış olmasını da buna bağlıyorum.

Herneyse yapılan transferler gayet yerinde fakat bu transferlerin neden UEFA'dan elenmeden, ligde iki mağlubiyet alınmadan yapılmadığının cevabını çok merak ediyorum. İlla yumurtanın kapıya dayanması mı lazımdı? Eee noldu 2012 kriterleri? Ne kadar verdik bu adamlara? Her ne kadar yerinde ve kaliteli transferler olsa da Adnanların Galatasaray'ı ne kadar kötü yönettiği gerçeği bâki.

Hayırlı olması dileğiyle...

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails