20100828

2010 FIBA || B Grubu: Hırvatistan

Hırvatistan da bir başka yenilenme sürecindeki bir ülke. Geçmişlerine baktığımızda Kukoc var, Drazen Petrovic var ama son zamanlarda A Takımları bundan çok uzakta ancak gelecekleri çok şey vaad ediyor. Geçtiğimiz sene düzenlenen U19 Şmapiyonası'nda üçüncülük aldılar. Sırbistan kadar göze batmıyorlar belki ama önümüzdeki dört sene içerisinde çok daha güvenilir bir ekip yaratacaklardır.

Hatta biraz daha ileri gidersek şuanki Hırvatistan kadrosunu bir nevî 2012 Londra'ya temel çalışması olduğunu da söyleyebiliriz. Kuşkusuz ki bu Dünya Şampiyonası onlar için mükemmel bir tecrübe fırsatı, kendilerini gösterme ve potansiyellerini sergileme imkanı olacak.

Ancak Hırvatistan'da da sakatlıklar can sıkıyor. Marko Banic ve Tomic'e ekstra işler düşecek. Fakat Planinic ve Roko Ukic'in takımdaki varlıkları çok ciddi iki tehdit unsuru. Genç bir ekip olmalarına rağmen yıldız sıkıntısı da çekmiyorlar.

Roko Ukic'in performansını zaten yakından biliyoruz, başarısının ve yeteneklerinin üzerine söylenebilecek çok fazla bir şey yok ve Hırvatistan'ın da ondan çok şey umduğu da bir gerçek. Bir Popovic gerçeği var ki sıkışan maçlarda, kritik saniyelerde güvenebileceğiniz bir isim.


İnanılmaz bir dış şut tehdidi. Geçen sene Polonya'da önce hayalkırıklığı yaratır gibi olmuştu üç maçta toplam 20 sayının altında kalmasıyla fakat ondan sonra 3 sayı çizgisinin gerisinden 5/7'lik istabetle birlikte 30 sayı göndermişti Fransa'ya. 28 yaşında, olgun bir dönemde ama basketbol için hala daha üst düzey performansla oynayabileceği 5 senesi var önünde.

Ve Planinic. Kidd arkasında resmen kurudu üç sezon boyunca ama döndüğünden beri ondan beklenenlere yaklaşmaya başladı. Uzun boyuyla post yapabiliyor savunmacısına ama aynı zamanda da içeriye penetre edebilecek atletik yeterliliklere sahip. Ukic'in ardında gayet güvenilir bir isim.

Kadro;

Luksa Andric, Marko Banic, Bojan Bogdanovic, Davor Kus, Kresimir Loncar, Drago Pasalic, Hrvoje Peric, Zoran Planinic, Popovic, Stipcevic, Marko Tomas, Ante Tomic, Roko Ukic, Luka Zoric.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails