20100818

2010 - 2011 Serie A || Napoli

Geldik Napoli'ye. Geçen sene oynadıkları oyunu en çok beğendiğim takımların başında geliyordu. Ayrıca sezon boyunca yaptıkları birkaç epik maçla da gönlümü fethetmeyi fazlasıyla başarmışlardı. Mazzari yönetiminde sezonu iyi başlayamasalar da devamında çok iyi bir çizgi yakaladılar ve Juventus'un da kötü performansıyla birlikte Palermo'yla el ele yukarılara çıktılar.

3-2'lik epik Juventus galibiyeti, Fiorentina deplasmanından aldıkları galibiyet, Milan'da kopardıkları beraberlik, Roma ve Inter'den birer puan çıkarmaları gibi pek çok iyi sonuca imza attılar. Tabii ki bu maçlarad özellikle Hamsik, Lavezzi ve sürpriz olarak da Datolo'nun performansları dikkat çekiciydi. Öte yandan De Sanctis'in kalede çoğu zaman güven veriyor olması da takımın üst sıralarda yer edinmesinde çok yardımcı oldu.

İyi, birbirini bilen ve bütün halinde bir kadroları olduğunu söylemek yanlış olmaz. Bundan sebep yazı oldukça durgun geçirdiler. Tek ve çok önemli bir takviye yaptılar; o kadar.

Gidenler: Gaston Navarro, Matteo Contini ve German Denis.

Contini Parma'dan geldiğinde takımın savunma bölgesine ciddi bir derinlik katması, önemli roller üstlenmesi bekleniyordu ama olmadı. Zaragoza kiralandı geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında. Yazın ise bonservisiyle birlikte Zaragoza'ya gönderildi.
German Denis'in gönderilmesine anlam veremedi. Evet belki istenen performansın çok altında kaldı, önemli maçlarda bekleneni veremedi ama sonuçta forvet rotasyonunda her zaman değerlendirilebilecek bir isimdi Napoli için. Çok da ucuz bir fiyata gönderdiler Udinese'ye. İlk 11 oyuncusu zaten değildi ama dedim ya, rotasyonda iyi kötü sağlam gözüken bir isimdi. En azından koşuyordu, kendince mücadele ediyordu.
Gelenler: Inacio Pia ve Edinson Cavani

Inacio Pia'yla başlayalım. Atalanta çıkışlı 28 yaşındaki bu kanat oyuncusu CM 2001/2002'de genelde takıma katıp gelişimini beklediğim, büyük ölçüde de gelişen bir adamdı. Ama tabii menejerlik simülatörleriyle gerçek hayat her zaman tutmaz. Pia da tutturamayanlardan. Sürekli kiralık olarak gönderilmekle geçti kariyeri. Geçtiğimiz sezonun ilk yarısını tıpkı Contini gibi Napoli'de tamamladı ancak ligin ikinci yarısında Torino'ya kiralandı.

Şimdi ise takıma geri döndü ve kanat rotasyonunda, yeri gelince de forvet rotasyonunda süratinden faydalanılabilecek bir isim. Göstereceği performans yine kilit nokta olacak, sanmıyorum istenen performansa çıkabileceğini ama artık 28 yaşına gelmiş bir oyuncu için de kontratlı futbolcusu olduğu kulüpte kiralık gönderilen biri olmaktan öteye geçmesi gerek. Yine denenecektir, bakalım ne kadar tutacak.

Ve Edinson Cavani. Palermo'dan. Zaten Palermo'da birkaç tane istenmeyen olay yaşamıştı ve kalmak istemiyordu. Kulübü de satılacağına söz vermişti. Tam olarak emin değilim satış şartlarından ama sanırım bonservisle beraber geldi Cavani. Çok önemli bir transfer. Napoli'nin umutlarını Şampiyonlar Ligi'ne kalabilmeye kadar yükseltebilecek potansiyelde bir transfer.

Napoli bir kez daha Serie A'nin en izlenesi takımlarından biri olacak bu sezon da. Özellikle Cavani'yi izlemek için can atıyorum desem abartmam. Artık başlasa da izlesek yahu.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails