20100803

2010-2011 Serie A || Bari

AS Bari. Epey bir süre Serie A ve B arasında merdiven takım durumunda inip inip çıkıyorlardı. 2008-2009 sezonunda Serie B şampiyonu olduktan sonra A'ya çıktılar ve çıktıkları ilk sezonu tablonun ilk yarısında kapatmayı başardılar. Klasik 4-4-2 tadında oynamışlardı geçen sene.

Ve kadrolarında Juventus, Inter ve Udinese gibi takımlarda sıra bekleyen yada henüz kendi takımlarının formasını kaldıramayacak kadar tecrübesiz ama bir o kadar kendisini göstermeye aç gençleri kiralama yoluna gitmişti Bari. Ve bu 2008-2009 yılında çok iyi işlemişti. Inter'in gözde gençlerinden olmaya aday Sigilardi'yi falan katmışlardı kadroya kiralama yoluyla.

Serie A'ya çıktıktan sonra da pek çok isim kiraladılar ama bu sefer sistem oturmak üzereydi. Zaten kalelerinde bir teminat var resmen; Jean Gillet. Bu adamı hiçbir kuvvet Bari'den ayıramadı. Serie B'deki yıllarda ligin en iyi penaltı karşılayan kalecisydi. Pozisyon alması gayet iyi. Oyun kurma durumu sıkıntı ama Bari'nin de böyle bir beklentisi yok zaten. Gillet'yi pek çok kalbur üstü birinci lig takımı istemişti ama Bari sevgisi onu takımında tutmuştu.

Öte yandan Vladmir Koman ve Ranocchia gibi iki önemli yetenekli genci de kiralamayı başarmışlardı. Koman'ın biraz daha yolu var ama Ranocchia'yı radarlara takmak lazım ufaktan. Bari, Ranocchia'nın forma giydiği 17 maçın sadece üçünde yenildi ve bu takımlardan ikisi Roma ve Fiorentina'ydı. Ayrıca ligin ilk maçında Inter'in ayağını kaydırıp beraberliği kurtarmışlardı.

Masiello gibi genç, 18 yaşında Juventus'a transfer olmuş, koşan bir solbekleri ve Parisi gibi Serie B tecrübesi yüksek olan bir sağbekleri var. Savunmanın ortasında ise demin bahsettiğim yetenekli genç Ranocchia ile Bari'nin gözbebeği Bonucci vardı. Ranocchia, Genoa'ya geri gitti ve asıl sükse Bonucci'den geldi. Juventus geçen sene can çekişen savunmasına genç ve bir o kadar da göze batan bir transfer yaptı ve yaklaşık €14m'ya Bonucci'yi Bari'den transfer etti.

Gidenler: Andrea Ranocchia, Riccardo Allegretti, Giuseppe Statella, Cristian Stellini, Mariano Donda, Diego Albadoro, Antonio Bonvissuto, Benedetto Lorusso, Filippo Carobbio, Pedro Kamatà, Leonardo Bonucci, Alessio Sestu, Alessandro Marotta, Souleymane Diamoutene, Ferdinando Sforzini, Vladimir Koman, Marco Piccinni, Nicola Bellomo

Giden isimlerden özellikle göze batan birkaç isim var kuşkusuz. Ranocchia'nın öneminden bahsettik ama artık Genoa kendi değerlendirmek isteyecektir. Öte yandan Allegretti var. Çok kapasiteli birisi değil ama Bari sistemi içinde kritik işler yapıyordu. Az golü olsa da öz goller; hepsi ya beraberliği kurtaran yada galibiyeti getiren gollerdi.

Bonucci'den bahsetmeye lüzum yok zaten. Bu isimlerin haricinde kadroyu çok ciddi etkileyecek ayrılıklar yaşanmadı. Gerçi savunma hattında ciddi bir değişiklik yapılacak ama onun dışında gönderilmesi gereken isimler gönderildi bir anlamda da.

Gelenler:  Sergio Almirón, Daniele Fiorentino, Barreto, Michele Franco, Abdelkader Ghezzal, Nico Pulzetti, Andrea Raggi, Marco D'Alessandro, Michele Rinaldi, Nicola Bellomo, Marco Rossi, Marco Crimi, Mauro Boerchio, Nicola Strambelli, Ivan Loseto, Francesco Caputo, Giacinto Allegrini, Simone Cavalli, Gianluca Galasso, Daniele Cilli, Alberto Rescio, Ivan Rajcic, Luigi Rana, Christian Conti, Federico Groppioni, Filippo Antonelli, Jaime

En önemli transfer belki de Sergio Almiron transferi oldu. Geçen sezon özellikle Juventus'a karşı oynadıkları o 3-1 maçta bir gol bir asistle Barililer'in gönlünü fethetmişti. Bonucci transferinden gelen parayla da ilk iş olarak Almiron kadroya dahil edildi.

Unutmayalım; Barreto'yu da kattılar kadroya. Bu iki transfere yaklaşık €9m verdiler. Barreto'nun zaten o yada bu şekilde takımda kalması gerekiyordu; gol yükünü çekmekle kalmıyor aynı zamanda son bölgede hücumu da büyük ölçüde yönetiyordu. Ghezzal'i de kadroya katarak forvet hattının rotasyonunu iyice güçlendirdiler. Kutuzov'un kadrodaki varlığını da unutmayalım.

Öte yandan D'Alessandro oldukça yetenekli. Savunmaya da yine iki önemli denebilecek ismi kiralamayla takviye yaptılar. Yine genç ve yetenekli tercihler, sistemi değiştirmeyecek tarzlar. Rinaldi ve özellikle de Marco Rossi.

4-4-2'yle devam edeceklerdir. Hücum anlamında üçüncü ve ikinci bölge rotasyonları sağlam olsa da özellikle savunmaya daha fazla derinlik katmalılar gibi geliyor. Bakalım, Geçen seneki dereceyi geliştirebilirler mi.. Çok sanmıyorum. Ama düşme potasının oralardan da uzak duracaklardır.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails