20100711

2010 Güney Afrika || 3.cülük Maçı

Almanya : 3 Uruguay :2 || Dünya Kupasına veda ederken...

Harika başlayan bir turnuva birazda olsa buruk sona eriyordu Almanlar için. İspanya maçının verdiği moral bozukluğu belli ki Almanları oldukça etkilemiş , maç başladığı andan itibaren çok rahat anlaşılıyordu. Dünya kupası boyunca görmüş olduğumuz Almanya pek yoktu ortalarda. Aslında bu çok da normal. Sen git Arjantin ve İngiltere gibi dünya futbolunda çok sağlam yeri olan 2 takıma 4'er gol at , ele ama şampiyon olama. Kupadan önce biri bana " Almanya , Arjantin ve İngiltere'ye 4 gol atacak " dese , "adım gibi eminim ki bu adamlar en azından finale çıkmıştır." derdim. Amn ne yazık ki bu işler böyle yürümüyor. Arjantin ve İngiltere'nin zayıf orta sahaları , Almanları rehavete soktu ve bunun sonucunda orta sahasıyla ünlü İspanya cezayı kesti.

Uruguay cephesi ise harika bir turnuva geçirdi . Çoğu kimse buralara kadar gelmelerini beklemiyordu. Onu da geçtim , bu kadar iyi futbol oynamaları beni oldukça şaşırttı. Ama bu denli başarılı turnuva geçirmelerinin başlıca kahramanı kesinlikle Diego Forlan. Daha öncede beğenirdim ama bu turnuvada ona olan saygım bir kat daha arttı. O sahada tam bir lider ... 2010 Dünya Kupasında , ne Klose ne de David Villa beni Diego Forlan kadar etkileyemedi..

2 takımda turnuvayı en iyi şekilde kapatmak istiyordu fakat şöyle bir durum vardı ; 4.cülük Almanlar için başarısızlık ,Uruguaylılar için ise gurur sayılabilirdi. Bu yüzden Uruguay daha rahattı. Tabiki 3.cülüğü onlarda istiyordu ama yenilmeleri halinde kimse onları başarısız ilan edemezdi.Almanlar maça grip olan Klose'den yoksun başladı. Almanlar için dezavantaj olması bir yana Klose için büyük şanssızlık... Bu turnuva Klose'nin yaşı itibariyle son Dünya kupası sayılabilir ve rekora ortak olmak veya rekoru ele geçirmek bu kadar yakınken , böyle bir şey yaşaması üzücü.

Almanlar maça baskılı başladı ve 18. dakikada Schweisteinger'in şutunda kaleciden dönen topu tamamlayan Müller'in golüyle 1-0 öne geçti ama Uruguay maçı kolay kolay bırakmayacağa benziyordu. Dakika 28'de orta alanda Schweinteiger'in kaptırdığı topla Uruguay beraberliği yakaladı. Topu çalan Luis Suarez , Cavani'yi gördü ve bu futbolcuda düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu. Bu dakikadan sonra Uruguay baskını arttırdı ve 2.golü aramaya başladı. Almanlar bitse de gitsek havasındaydı ama naparsınız işte Gary Lineker ne demiş ; "
Futbol , 22 kişin oynadığı ve sonunda Almanları kazandığı bir oyundur"...

Uruguay'ın ilk yarıdaki baskısı 2.yarıda da devam etti ve sonunda golü buldular. Turnuvanın bana göre yıldızı olan Forlan , 51.dakikada sağdan yapılan ortaya gelişine bir vole çakarak takımını 2-1 öne geçirdi. Ah keşke Galatasarayıma gelse ..

Herneyse, golden sonra Almanlar baskıyı arttırdı . Nitekim gol de gecikmedi zaten . Dakikalar 55.gösterirken , ilk golde de hatası olan Muslera , gene bir hatalı çıkış yaparak topu ıska geçti ve Jansen maça eşitliği getirdi. Golden sonra her 2 takımda rakip kalede tehlike yaratsa da sonuç alamadı . Ta ki 82. dakikada Uruguay ceza sahasında yaşanan karambole kadar... Oluşan karambolde topa son dokunan Khedira takımına 3.cülüğü getiren golü attı ve takımını 3-2 öne geçirdi. Forlan pes etmiyordu , o bu turnuva da hiçbir zaman pes etmedi. Uzatma dakikalarında Uruguay'ın kazandığı serbest vuruşta topun başına geçen Forlan , harika bir şut çıkardı fakat direk gole izin vermedi.

Turnuva boyunca bizlere güzel futbol izleten her 2 takıma da teşekkürler.4 sene sonra Brezilya'da görüşmek üzere ...

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails