20100322

Dünya Kupası'na Doğru #80

Adamın adı John Toro. 1998 Fransa Dünya Kupası Finalleri'nde hakem. 18 Haziran 1998, C Grubu maçı; Danimarka - Güney Afrika. Daha Güney Afrika'nın turnuvada golü yok falan filan. Nerden hatırlıyorsun demeyin, '96 Avrupa Şampiyonası Çeyrek Finali'ni hatırlıyorum. Daha 5 yaşındaydım o zaman.

Neyse efenim, maç güzel güzel gidiyor. Danimarka direkleri bir türlü geçemiyor, bir kere geçmiş onda da ikinci yarının başında genç McCarthy cevap vermiş. Dakikalar ilerliyor, oyuna Miklos Molnar giriyor. Güney Afrika'dan bir oyuncuyla çarpışıyor. Evet ayağı çok biçimsiz geliyor ama işin için kasıt bulmak çok zor. Hatta pozisyonun devamında Molnar basmamak için sekiyor, ayağını kaldırıyor falan filan.

Ama bizim El Toro, kırmızı çıkartıyor. Bu kırmızının önemine gelicek olursak; bu 66. dk'da gösterilen kırmızı kart, Dünya Kupası tarihinin 80. kırmızı kartı oluyor.

Independent'a baktım da demin, baya da olay kopmuş maçtan sonra. Ama büyük ihtimalle bunda o zaman yeni başkan olan Sapp Blatter'in David Will'e yaptığı veryansının etkisi büyük olsa gerek. Platini'yle birlik olup David Will'e artık sertliklere taviz vermesin hakemlerin tadında minik(!) bir uyarı yapmışlar o ara.

Gerçi eminim ki o maçı izledilerse en az Güney Afrikalılar kadar utanmışlardır. Yahu maçta hiçbir stres, hiçbir şiddete yönelik bir gerilim yok ki?? Danimarka zaten hep sert savunma yapardı. Neyse, işte. Molnar'a çıkan kırmızı El Toro'nun gözünü bürümüş olsa gerek ki Danimarka maçı 9 kişiyle bitirmiş.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails