20100207

Franco Ballerini Hayatını Kaybetti

Sadece aktif kariyerinde değil, emekli olduktan sonra da çok büyük başarılara imza attı. Paolo Bettini'yle İtalya Takımı'na çok büyük başarılar getirdi ki bunların başında da olimpiyat altını geliyor 2004 Atina'dan. Bir bisiklet klasiği olan Paris-Roubaix'yi kazanan ve yalnız İtalya için değil, tüm bisiklet dünyası için çok önemli olan biriydi.

Ralli'ye karşı her zaman ilgisi vardı, her ne kadar yaş olarak dönemini yakalayamamış olsam da İtalya'nın bisikletteki önemi bildiğimden birkaç merakım, araştırmam olmuştu.

O da bu tutkusuyla biraz oynayabilmek için amatör bir ralli yarışına katıldı co-pilot olarak ve Alessandro Ciardi'yle yarıştı. Toscana'daki yarışta araçları yoldan çıkıp kaza yapmış. Ve malesef Franco Ballerini kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiş. Haber sabah saatlerinde çeşitli bisiklet sayfalarından yayınlandı. Ancak şimdi haberim olabildi, La Gazetta Dello Sport'tan.

van Heerden'den sonra bir başka kayıp daha bisiklet dünyasında..

Burada kazayla ilgili ekstra bilgiler ve bir de ses kaydı var. İtalyancası olanlar için, ki benim yok, güzel bir kaynak olabilir.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails