20091207

Birleşik Krallık İlk Tur Sonuçları

İkinci tur eşleşmelerinin iyice şekillenmesi için bugün son gün. Ali Carter, Ding Junhui, Ronnie ve Marco Fu'nun maçları bugün oynanacak. Diğer maçlar ise dün itibariyle son buldu. İlginç maçlar vardı ama sürpriz sonuçlar olmadı. Bir yada iki tane beklenmedik skor vardı, onun dışında favoriler ikinci tura çıktı.

Mark Selby - Jamie Cope; 9-8

Beklenmedik sayılabilecek bir skor. Sonuç şaşırtıcı değil ama Cope'un tekrar oyuna dahil olması ve Selby'nin hala daha eski formunu yakalayamayışı açısından incelenmesi gereken bir maç. Maça iyi başlayan Selby'ydi ama o bildiğimiz düşük hatalı oyunundan uzak, Cope'un hediye ettiği fırsatlarla frame'leri alan bir Selby vardı. Beşinci frame'i alarak 3-2 yapan Cope, konsantrasyon olarak tekrar maça döndü. Selby ise yaptığı hatalardan sonra biraz dağınık bir görüntü sergiledi. İlk seansta 3-1'ten sonraki 4 frame'in üçünü alan Cope, ikinci seansa 4-4'lük başa baş bir skorla gitmeyi başardı.

Cope tehlikeli bir oyuncudur, yeteneği yüksektir ve gününde olduğu sürece eline geçen fırsatları iyi değerlendirir. Maçta da böyle oldu, Selby hatasız oyunundan ödün vermeye devam edince Cope'u tekrar oyuna davet etti resmen. Ama ikinci seansta Cope'un devam eden oyununa dur dedi, tekrar o uzun serilere yatkın oyununu sergiledi, 115 yaptı ve maçı son frame'e taşıdı. Son frame'de de geriden gelmenin rüzgarını ardına alarak ikinci tura yükseldi. Böylece tekrardan ilk 16'ta yükselme şansını taze tuttu.

Liang Wenbo - Ryan Day; 9-3

İşte sürpriz sayılabilecek bir sonuç. Ryan Day'in geçen sezonki performansı ortada. Ama aynı zamanda Wenbo'nun yükselen formu da. Seribaşı olarak katıldığı turnuvada ilk turda eşleşebileceği en zor isimlerden birine denk geldi açıkçası. Aslında Day yine uzun seriler yapmıştı, 147'yi ucundan kaçırdı. Ama 125'te kaldı. Liang Wenbo ise yükselen performansını bir seribaşını eleyip ikinci tura çıkarak taçlandırdı adeta. Asya'nın yükselen yıldızlarından ve belki de Ding'den sonra en önemlisi. Marco Fu da var ancak kendisi biraz daha uzun süredir snooker sahnesinde ama onun da oyunundaki gelişmeyi göz ardı etmek mümkün değil.

Ryan Day ise her ne kadar 147'nin direğinden dönmüş olsa da Wenbo yakaladığı fırsatları o kadar güzel değerlendirdi ki Day'in 147'ye yaklaştığı frame'de skor 8-2'ydi. Daha ilk seanstan problem yaşamaya başlamıştı Day. Onibirinci frame'i alsa da Day, Wenbo daha fazla uzatmadı ve 9-3 gibi önemli bir üstünlükle geçmeyi başardı Ryan Day'i.

Stephen Hendry - Steve Davis; 9-6

Biri 52 biri 40 yaşında. Biri 1980'lerin biri 1990'ların dominant ismi. İkisi de bu oyunun efsaneleri. Çok büyük keyif, çok büyük bir maç. Nostaljisi kalitesinden çok daha yüksek olan bir maçtı. Bir daha bu eşleşmeyi bulmak, bu iki efsaneyi birbirlerine karşı bir kez daha izlemek. Büyük ihtimalle bundan sonra pek mümkün olmayacak.

Zaten Steve Davis birkaç yıldır bırakmaktan bahsediyor, bir süre yorumculuk yapıyor sonra tekrar geri dönüyordu. Ama büyük ihtimalle yakın zamanda bir emeklilik beklemek çok da sürpriz olmaz.

Toplu sonuçlar ise şöyle;
Stephen Hendry 9-6 Steve Davis
Stephen Lee 9-8 Mark Allen
Peter Ebdon 9-4 Judd Trump
Mark Selby 9-8 Jamie Cope
Stuart Bingham 9-4 Joe Perry
Neil Robertson 9-3 Tom Ford
Liang Wenbo 9-3 Ryan Day

Şuan oynanmakta olan maçlar;
Ronnie O'Sullivan - Matthew Stevens
Ali Carter - Rory McLeod
Mike Dunn - Ding Junhui
Peter Lines - Marco Fu

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails