20091105

ATP Valencia

ATP Turnuvası'nın bir diğer ayağı da Valencia'da sert kortta devam ediyor. Dünya sıralamasında grand slam performansları dolayısıyla dördüncülüğe gerileyen Murray, bir numaralı seri başı olarak mücadele ediyor. Son grand slam'den bu yana bildiğim kadarıyla hiçbir turnuvaya katılmadı ve dinlenerek geçirdi bu süreci. Bu da kendisine ziyadesiyle yaramış gibi duruyor. Gimeno Traver'le yaptığı maçta hiç zorlanmadı ve 6-3 , 6-1'lik setlerle 2-0 yendi rakibini.

Şimdi çeyrek final yolunda Mayer'le karşılaşacak. Mayer de oldukça zorlu bir rakip karşısında fazla zorlanmadı. Igor Andreev'i ilk turda iki sette geçmeyi başardı ve Murray'nin rakibi oldu.

İki çeyrek finalist ise belli ve rakiplerini bekliyorlar; Garcia Lopez, Monaco - Davydenko maçının galibini bekliyor. Gilles Simon ise Berdych'i geçerek çeyrek finale adını yazdırdı. Şimdi Tsonga'nın maçtan çekilmesiyle tur atlayan Youzhny'nin Cuevas'la yapacağı maçı bekliyor.

Bir diğer rakibinin çekilmesiyle maçı alan isim Verdasco. İlk turda Oscar Hernandez'le eşleşmişti ancak Hernandez maçtan çekilince tur atlayan taraf Verdasco oldu. Rakibi ise Sırp Tipsarevic.

Valencia haliyle İspanyol katılımı tavan vaziyette turnuvada. O yüzden oldukça fazla güçlü servislere, sert zemin olmasına rağmen görece uzun rallilere ve baseline oyunlarına sahne oluyor. İki maç kısmen de olsa bye geçilse de keyifli eşleşmeler mevcut. Murray dinlenerek geçirdiği aradan çok iyi dönmüş.

Ama David Ferrer, Fernando Verdasco, Tipsarevic, Gilles Simon, Tommy Robredo ve Davydenko gibi çok güçlü isimler hala daha turnuvada. Yani Basel'de olduğu gibi kesin bir favori belirtmek güç.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails