20091105

ATP Basel

Basel. Federer'in arka bahçesi. Ve ona yaraşır bir şekilde yüksek bir performans sergiliyor. Maçlarını gene olabildiğince kısa kesiyor. İkinci tur maçında Andreas Seppi'yle karşılaştı ve iki sette aldı maçı; 6-3 ve 6-3'le. Ama asıl Federer, maçın süresinde saklıydı. Her ne kadar ATP maçları maksimum üç set üzerinden oynansa da ve iki setle maçı almak sürpriz olmasa da bunu 1 saat içinde yapabilecek kim var deseniz, Federer ilk akla gelen isim olur. O da öyle yaptı ve Seppi'yi bir saat sonunda mağlup etti. Gene ilk servislerden puan çıkarma oranı oldukça yüksekti ve maçın her anını domine etti.

Federer'in rakibi ise birinci tur maçında James Blake'i yenen Jrmie Chardy'nin ikinci turda eşleştiği Evgueni Korolev'le yapacakları maçının galibi olacak.

Bir diğer maç da Marin Cilic ve Petzschner arasındaydı ve turnuvaya wild cardla katılan Cilic rakibini 6-4 ve 6-4'lük setlerle 2-0 geçti. Servislerinde inanılmaz bir hakimiyeti vardı Cilic'in. Özetleri seyrettim, gerçekten çok güçlü gözüküyor servislerde. Sonra da istatistiklere bakma ihtiyacı duydum bu performansın rakamlara da yansıdığını gördüm. Cilic maç boyunca tam 14 ace kaydetmiş ve ilk servislerden %82 oranında puan çıkarmış.

Federer üç senedir kazanıyor Basel'de. Del Potro'ya kaybettiği finalden sonra bu turnuvayı alması yeni sezon öncesinde ona büyük moral olacaktır. Evinde kaybetmeyi de kaldıramaz Federer. Her ne kadar soğukkanlı gözükse de içinde galibiyetle yanıp tutuşan, tenis tarihinin en iyi olmak yolunda Pete Semprass'la çekişen bir hırs kübü var. Ama ne olursa olsun Basel'de bir numaralı favori Federer.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails