20090902

Champions League Group A

Ne yalan söyliyim, A grubu da C grubunun arkasından resmen ölüm grubu. Bayern Münich ve Juventus öne çıksa da hem Robben'in daha yeni katıldığı, sadece bir haftalık iyi performans gördüğümüz Bayern Münich'ten bahsediyoruz hem de Bordeaux'dan galibiyetle dönmek garanti değil. Benim oyum Juventus'tan yana. Juventus 1, Bayern 2, Bordeaux UEFA'ya.


BAYERN MÜNICH


Louis van Gaal'in

başı Wolfsburg galibiyetinden sonra beladan kurtulmuş gibi gözükse de Robben daha çok yeni takımda. O yüzden van Gaal'in keşif yapıcak vakti yok.


Juventus'un Bayern'in en büyük rakibi olacağına kuşku yok. Robben'in katılmasıyla biraz daha rahatlamış görünebilirler ama Juve bu sene epey farklı bir futbol oynuyor. Cannavaro, Grosso, Diego ve Felipe Melo. Gidenlerse gelenlerin aratmayacağı cinsten. Juventus birinci çıkar gibime geliyor.


Bordeaux'ya gelince. Bayern'in fransız takımları karşısında zorlanmadığını biliyoruz. Ama iki fransız arasındaki mücadele Bayern'in canını sıkabilir. Ribery ve Gourcuff'un karşılaşması seyir zevki yüksek olacağa benziyor. Badstuber iyi bir oyuncu ama defansın göbeğinde Bayern gibi büyük bir takımı taşımak da her gencin harcı değil açıkçası. Eğer dikkatli oynarlarsa Bordeaux karşısında çok zorlanmazlar. Ama en ufak bir hafife alma durumu oldukça trajik sonuçlar doğurur Almanlar için. Gene Bordeuax, Bayern'den biraz zor puan çıkartır.


Maccabi Haifa ise Bayern için 6 puan kapısı. Ancak yeteri kadar konsantre olmadıklarında, üstünlük kuramayıp da işi çirkefliğe vurduklarında hiçbir sonuç alamadıklarını Mainz karşısında gördüler. Robben'in gelişiyle toparlanacağına inandığım Bayern ve van Gaal, 6 puan almakta zorlanmayacaklardı Maccabi karşısında.


JUVENTUS


Torino'da

yapıcakları güzel bir başlangıçla grubu birinci tamamlayabilirler. Ciro Ferrara'nın Del Piero dahil hiç kimsenin dokunulmaz olmadığı açıklaması takımda forma için ciddi bi mücadele olduğunu gösteriyor.


Robben'le güçlenen Bayern kadrosu Juve'nin elbette ki en büyük rakibi. Ribery de kaldı. Sağlı sollu kanatlardan uçabilir Almanlar. Her ne kadar ben Juventus desem de iki maç da büyük bir mücadele olucak. Amauri'yle Toni, Ribery'yle Diego, Ciro'yla Louis. Torino'da Bayern'e şans vermesem de Almanya'da zorlanırız.


Bordeaux Gourcuff'uyla Avrupa'da söz sahibi olmaya çalışacaktır. Bayern'den de Juventus'tan da puan koparabilmek için çok çabalicaklardır. Fakat Juventus defansı Bayern gibi değil. Göbeği Cannavaro'ya teslim. Fransa'dan beraberlik çıkabilir, en az 4 puan alınır Fransızlar'dan. Geçen sene Roma'yla karşılaşmışlardı bu sene Juventus'la. Grubun gizli silahı Fransızlar. Kayıpsız geçilmesi temennimiz.


Maccabi Haifa. Tel-Aviv'de seyirci çok coşkulu. Büyük rakipleri karşısında onları puan kaybına zorlamak için çıkıcaklar sahaya. Kafaları büyük ölçüde rahat olucak, fazla kaybedicekleri bişeyleri yok. Ne kadar çok puan kaybına sebep olurlarsa o kadar iyi Maccabililer için. Juventus'un küçümsemeden, aynı oyun disipliniyle oynaması lazım. Özellikle deplasmanda.



BORDEAUX


Bordeaux geçen sene Şampiyonlar Ligi'nde oldukça zorlanmıştı ama sonrasında başımıza getirdiklerini biliyoruz. Biz de 70dk.da kazanılan maç 10dk.da nasıl kaybedilir dersi vermiştik ama neyse biz bu seneye dönelim. Gourcuff'lu, Cavenaghi'li, Chamakh'lı hiç de azımsanmicak bir kadroları var. Juventus ve Bayern hala daha favori olsalar da Ada tabiriyle "giant killer" olabilirler ilerleyen günlerde. Muhtemel puan kaybına hazırlık olmalı Bayern. Ona göre de düzgün futbol oynamalılar.

Bayern Münih'ten en büyük farklı disiplinlerini sonuna kadar koruyor olmaları ve çok iyi organize olabilmeleri. Gourcuff öyle bir oyuncu ki tek başına tüm takımı toparlayabiliyor. Yaptığı her olumlu hareket tüm takımı ateşliyor. Kaldı ki Bordeaux defansı bana Bayern'den daha çok güven veriyor açıkçası. Ben Bordeuax'nun Bayern'e puan kaybettiriceğine inanıyorum.

Juventus. Benim güvenim giderek artıyor Juventus'a karşı. Gönderdikleri oyuncular Nedved hariç yokluğu çok da hissedilmicek kişiler. Ama gelenler ve hali hazırda varolanlarla Juve tüm turnuvanın favorilerinden benim için. Yeteri kadar konstantre olur, kendi oyunlarını ortaya koyarlarsa ve herhangi bi sakatlık aksiliği olmazsa başlarında Ciro Ferrara bu takımı yürütür götürür. Bordeaux'ya gelince. Bayern'den koparabilirler ama Juve'den daha zor olucak puan kesmeleri. En ufak bir puan kaybı bile Fransızlar için büyük başarı olur.

Maccabi Haifa deplasmanı uzun bi yolculuk olucak Fransızlar için. Ama bununla başa çıkabilecek kadar tecrübeliler ve Maccabi deplasmanı onların UEFA biletleri olabilir. Oldukça dikkatli olmaları gerekicek, içerde de dışarda da.

MACCABI HAIFA

Grubun zayıf halkası İsrailliler. Ama buraya gelmekle de bir ilke imza attılar. Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalan ilk İsrail takımı oldular. Dvalashvili gibi önemli bi hücum oyuncusuna sahip olsalar da takım anlamında bırakın Şampiyonlar Ligi'ni, grupta tutunma şansları bile sıfır. Üç rakipleri de büyük kulüpler. Bu gruptan puan koparmak onların önceliği olucaktır.

Bayern karşısında puan ümitleri sıfıra yakın. Ancak Bayern'in kötü formunu da düşünürsek Israil deplasmanından Maccabi takımı bişeyler ümit edebilir. Fakat gel gör ki yolları Allianz Arena'ya da düşecek. Sanırım Allianz'ta yapabilecekleri tek şey skoru düşük tutmaya çalışmak olacaktır.

Bordeaux'yla sanırım son grup maçına çıkıcaklar. Yani kaybedicekleri hiçbir şeyleri olmayacak büyük ihtimalle ve prestij için sahada olucaklar. Bu da ikincilikle UEFA arasında gidip gelicek olan Bordeaux'ya riskli bir maç demek. Bütün baskı Fransızlar'da olucak. İsrailliler ise "şeref maçı" tadında oynayacaklar. Maccabi'nin bi süprize imza atıcağını sanmıyorum ama en azından Bordeaux'dan deplasmanda puan koparabilirler.

Ve Juventus. Bayern kötü formunda devam ederse İsrail'de puan bırakabilir ama Juventus'un buna da mahal vereceğini hiç sanmıyorum. Sıfır çekmezlerse şaşılmicak. Ama tabi ki Avrupa'da yeni takımlar görmek gene de güzel bişey.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Şampiyonlar Ligi değerlendirmelerim boyunca kullanacağım bütün takım fotoğrafları absurdman'in tasarımıdır. Kendisine burdan teşekkür ederim :)

http://absurdman.deviantart.com/gallery/

değerlendirmelerim bittikten sonra ayrı bir yazıyla teşekkürlerimi ileticem kendisine :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails