20090822

Yazın Göze Batan Transferleri #1

1. Cristiano Ronaldo

Heralde çok da bahsetmeye gerek yok bu transfer üzerine. Perez'in fendi Ferguson'u yendi durumu yaşandı ve futbol tarihinin en büyük transferi gerçekleştirildi. Ama açıkçası çok da sürpriz olmadı çünkü zamanında (hatta yakın geçmiş denebilecek bir süre zarfında) dönemine damga vuran Manchesterlılar'ın Real Madrid'e gittiğine çok tanık olduk. En büyük iki örnek ise elbetteki Nistelrooy ve Beckham. Fakat Ferguson çok kesin konuşuyordu. Ronaldo'nun bikaç tane kafa karıştırıcı açıklamaları olmuştu. Hiçbir zaman İspanya'da oynama hayalini reddetmedi ama Man Utd'de yapacaklarının bitmediğini söyledi. Sir de çok çabaladı ikna etmek için ama olmadı. Hem Manchester astronomik teklifi daha fazla reddedemedi hem de Ronaldo'nun İspanya damarı kabardı. İşler böyle olunca 2008'in en iyi futbolcusu Real Madrid'e geçti. Aslında bu transfer bombalarının ardından NBA'deki salary cap uygulamasının Real Madrid için de geçerli mi olsa demiyor değil insan. Ama Real Madrid'de yeni bir çağın başladığı bir gerçek. İzleyip görücez.

Kimden: Manchester United F.C.
Kime: Real Madrid C.F.
Kaça: €93m

2. Yoann Gourcuff

Milan çok büyük iki hata yaptı ve bu hatalardan ikincisi en iyi ikinci transfer oldu kanımca. Gourcuff henüz 23 yaşında. Ama şimdiden Kaka tadında Zidane klasında bir oyuncu. Olmak üzere değil, şimdiden öyle. Geçtiğimiz sezonu Bordeaux'da kiralık olarak geçiren Yoann bu genç yaşında Bordeaux'yu çeken oyuncu oldu ve takımını şampiyonluğa ulaştırdı. Milan başını duvarlara çok vuracak ilerleyen yıllarda. Oyunun x-faktörü olabilen ve bunu bu kadar genç bir yaşta başaran bikaç oyuncudan birisi. Rennes'de parladıktan sonra Milan'a alınmıştı ancak Ancelotti'nin planlarına bir türlü dahil edilmedi ve Bordeaux'ya kiralanması ilerki kariyerini büyük ölçüde tayin etti. Bordeaux'yu şampiyonluğa taşıdıktan sonra zaten kolay kolay bırakılmayacağı kesinleşmişti. Zaten Fransa'daki ilk maçından itibaren Ligue 1'e ve ilerleyen yıllarda da Avrupa'ya damga koyucağı anlaşılmıştı. Sezonun ilk çeyreği bitmeden Zidane'la benzerliklerinden bahsedilmeye başlandı. Ancelotti'yi anlamak gerçekten çok zor. Ortasahadan kesiceği tek bir oyuncuyla inanılmaz bir yetenek kazanacakken kiraya yollayıp sezon sonunda da satılmasına göz yummak. Aklından neler geçiyordu kim bilir..

Kimden: AC Milan
Kime: FC Girondins de Bordeaux
Kaça: €15m

3. Carlos Tevez

Tevez kuşkusuz ki günümüzün en önemli forvet oyuncularından. Man Utd'a yaptığı hizmetler, kazandırdığı galibiyetler sayısız. City için çok önemli bir transfer, Robinho'nun önüne iyi gider. Man Utd için kayıp, Owen ne kadar kapatır Rooney ne kadar sorumluluk alır bilinmez. Ama bu transfer Tevez için tamamen bir hayalkırıklığı. Arch Rival bu iki takım. İngiliz taraftara yapılmaz böyle ihanet. Bana göre tamamen para kaygısıyla imzalanmış bir kontrat. Ama Mısırlılar'da da para var, çekiyor. Real Madrid de çekiyor am
a başarıyla para doğru orantılı oluyor Real'de. Man City'de ise böyle bir garanti yada yakın gelecek ümidi yok gibi. Ne olursa olsun takım açısından çok büyük bir transfer. Özellikle Robinho'yla beraber düşünüldüğünde pek çok teknik direktörün takımında görmek isteyeceği cinsten bir ikili olacaklar. Uzun yıllar boyu da Man Utd taraftarının bedduasını alacağı da kesin tabi. Arda'nın Fener'e gitmesinden farksız desem yanlış olmayacağından adım gibi eminim. 1999'dan beri ilk defa Utd'den City'ye bir transfer gerçekleşmiş oldu böylece. Hoş sadece para diyerek günahına girmiş olmiyim Tevez'in, Pablo Zabaleta'nın da etkisi olmuştur kuşkusuz ama nasıl derler "it doesn't make any sense."

Kimden: Manchester United F.C.
Kime: Manchester City F.C.
Kaça: €30m

4. Xabi Alonso

Owen tam olarak eski haline dönemese bile Rooney'nin ekstra katkısıyla birlikte Tevez'in boşluğunu doldurabilir. Man Utd Ronaldo hariç açık kapatmakta çok zorlanmayacaktır. Ancak Liverpool için işler daha farklı. Aquilani çok iyi bir oyuncu, çok yetenekli ama Alonso takımın sahadaki beyniydi adeta. Aquilani'nin bu seviyeye ulaşması için bir yada iki sezona ihtiyacı olabilir. Öte yandan Xabi Alonso için de bundan iyisi olamazdı. Doğduğu yere döndü, yetmezmiş gibi Real Madrid'e gitti. Tam da hayal ettiği gibi. Gago'nun yapamadığını yapıp ortasahayı en ortadan yönetecek ve Gago'nun yetersiz kaldığı noktaları fazlasıyla kapatıcaktır. Fakat şimdi o kadar kalabalıklaştı ki Madrid ortasahası, bunca yetenekten birisi küsme noktasına gelebilir. Kanatlar tamam ama özellikle Gago'nun süresi oldukça kısalacaktır. Bunca zaman ilk 11'de yer alıp da Xabi'nin gelişiyle kulübeye girmek keyfini kaçırabilir. Umarız takımın keyfi de kaçmaz ve bu all-star takımın bir parçası olan Xabi Alonso'yu tüm verimiyle izleyebiliriz.

Kimden: Liverpool F.C.
Kime: Real Madrid C.F.
Kaça: €34m

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails