20090828

Beşiktaş 0 - 0 Gaziantepspor

Bilmem kaç gün sonra seyircisiyle buluştu Beşiktaş ama 4. haftada da ne oyun değişti. Bu takıma Tabata mı çözüm olucak? Hiç sanmıyorum. Verilen parayla ilgili Lig TV'den duyduklarım karşısında şok olup kaldım. İki oyuncu + €13.5m gibi bi rakam telaffuz edildi. Eğer hakikaten böyle bir şey yapıldıysa var yönetimin haline. Delgado zaten Ekim'de bilemedin Kasım'da dönecek diyorlar. Mevcut kadro dahilinde bir çözüm üretilemeyeceğine inanmıyorum. Şu dakikadan sonra da Mustafa Denizli istediği kadar kuş türlerinden yakıştırmalar yapsın medyaya, Beşiktaş da teknik heyet de oyuncular da çok konuşulacak. Mustafa Hoca'nın kaçışı yok. Maçı izleme şansım oldu. Bikaç notum var.

Gene bambaşka bir 11'le sahaya çıktı Beşiktaş. Sivok ve Ferrari ikilisi tamam. İbrahim Kaş ve İsmail Köybaşı da kanatlarda. Burada bir sorun yok. Toraman zaten sakat. Gerçi Erhan olsa daha mı başka olurdu diye düşünüyorum. Hayır, olmazdı. Orta alanda Fink ve Ernst yan yanaydı. İlerde Nihat yanlız, kanatlarda Serdar Özkan ve Holosko. Nihat'ın arka yanında da Tello. 4 - 2 - 2 - 1 gibiydi yani. Çoğunlukla 4 - 3 - 3'e döndüler, Tello - Holosko - Nihat şeklinde. Geride Sivok ve Ferrari kaldı, backler ileri çıktı. Hatta 2 - 5 - 3 bile denebilir. Peki bu hücumda kalabalıklık en kattı Beşiktaş'a? Karmaşa, organize olmaktan uzak ataklar geldi.

Gaziantep bu ligin Kayseri'yle beraber "giant killer"ı. Henüz 30. saniyede öyle bir poziyson yarattı ki Gaziantep, Beşiktaş savunması ışık görmüş tavşan gibi kalakaldı. Julio Cesar takıma çok şey katacak bir oyuncu. Bunu Galatasaray'la oynadıkları maçta attığı gole bakarak bile söylemek mümkündü zaten. Beşiktaş'ın sağ kanadında hareketlenmeler var ama yetersiz. Fink, Tello ve Serdar Özkan tek toplarla çıkmaya çalışıyorlar. Gaziantep ise özellikle hücumda çok çabuk çoğalıyor. Beşiktaş'ın backleri pek çok kez hücuma yönelmeye kalktıklarında orta alanda Tello'nun kaptırdığı toplarla Ferrari'yle Sivok zor durumda kalıyor. Tello çok pas hatası yaptı, Nihat etkili olmaya çalıştığı ilk bölümde çapraz koşuları bu yüzden sonuçsuz kaldı. Onun dışında Nihat da yitikti. Bana göre tek olumlu olay Ernst'in performansıydı. Takımı orta alandan yönetti, topu kanatlara dağıttı, dikine paslar yaptı, kanat hücumlarında Tello ve Serdar'la yaptığı tek toplarla sonuca gitmeye çalıştı, olmadı.

Değişiklikleri anlamak zaten imkansızdı. Zaten Nihat yüzünden 10 kişi oynayan Beşiktaş'ta çabaları sonuç veren tek kişi olan Ernst neden alınır oyundan? Neden bikaç çapraz koşu yapan ve fiziken hala daha yetersiz olduğu gün gibi ortada olan bir Nihat 90dk. tutulur? Nobre neden ilk 11 başlamaz? Sanırım Denizli'ye sorulacak çok soru var. Ha bir de tabi sahaya giren Gaziantep yanlısı bir Beşiktaşlı vardı. Güzeldi ama seyretmesi, futbolun nağmeleri dedirtti. Nerden kimin çıkacağı belli olmuyor. Neyse benden bu kadar, zaten maçı da biraz bölük pörçük izledim. Hariçten gazel okumayayım. Kolay gelsin Beşiktaşlılar'a.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails