20110121

2011 Oz Open || Erkekler Dördüncü Gün: Qualifiers' Day

Rafael Nadal v Ryan Sweeting: 6-2 6-1 6-1
Nadal yine harikaydı. Neredeyse kusursuzdu. Bunda tabii ki Ryan Sweeting'in de çok çok büyük katkısı var ama Nadal'ın da şampiyonluğa inandığını da rahatlıkla görebiliyorsunuz. Yine o neredeyse filenin dışından falsolanıp içeriye düşen muz forehand'leri vardı. Servisleri iyiydi. İlk maçında zaten rakibi maçtan çekilmişti, Sweeting de hiçbir direnç gösteremedi.

Federer testini geçti Gilles Simon'a karşı mesela. Henin iki maçında da özellikle mental açıdan ve dirseğinin durumu açısından önemli sınavlar verdi. Ama ne Clijsters ne de Nadal daha test edilmedi. Bu yüzden ilk maçtaki görüntüsü ne kadar ölçü olur derseniz.. Bilemiyorum. Ama Nadal'ın motivasyon konusunda fazla sıkıntı çekmediğini ve özellikle diz sakatlığından bu yana saf bir toprak kort oyuncusundan çok all-rounder olmaya başladığını düşünürsek kendisine inanılmaz ters gelebilecek oyuncu ve tarzı giderek azalıyor.

Bundan mütevellit Nadal'ın henüz test edilmemiş olması çok da soru işareti yaratacak bir durum değil. İlk tur dahi olsa o hep konsantre. Nadal'ı Djokovic'ten ve özellikle 5 setlik maçlar özelinde Federer'den ayıran en büyük özellik belki de bu. Sürekli motive olabiliyor. Bazen motivasyonu oyun ritmine yansımayabiliyor ama her maça kazanabileceğine tam inançla çıkıyor ve maç boyunca bu inancı korumakta da çok zorlanmıyor. Djokovic rehavete kapılabiliyor, Federer ise 5 sete giden maçları adeta fazla "uzun" buluyor, kısa kesmekten yana ve kafa olarak biraz zorlanıyor. Nadal her an oyunun içinde. Dağılsa bile çok çabuk toparlayabiliyor kendini. Hala daha bir numaralı şampiyonluk adayı ve bu sene Nadal-Djokovic finali bekliyorum ben.

Marcos Baghdatis v Juan Martin del Potro: 6-1 6-3 4-6 6-3
Delpo çok kötü girdi maça. Bunda Baghdatis'in arkasındaki muazzam destek ve o hırçınlığı, inatçılığı da çok büyük etkendi ve del Potro'nun maçın içine girmesini engelledi. Ayrıca Baghdatis çok az basit hatayla oynadı, inanlmaz derecede fazla winner üretti ve Delpo'ya fırsat tanımadı.

İlk iki set yaklaşık bu eksende geçti. del Potro çok çok kısa bir şekilde bölüm bölüm kendi standartlarında vuruşlar sundu ama o kadar. İlk iki set adına ve vaat ettiği mücadeleye yakışmayacak şekilde tek taraflı geçti.

Ne olduysa üçüncü sette oldu. 2-0'ı ve maçın içine giremeyen bir del Potro'nun durumunu fırsat bile Baghdatis biraz vites küçültür gibi oldu ve daha ikinci setin hemen başında kendi kendine servisi kırdı adeta. Ardından durumu servis kırarak 3-3'e getirdi ama üçüncü set boyunca del Potro'nun oyunu sürekli yükseldi. Sürekli ritm buldu ve tekrar servis kırarak dördüncü seti aldı.

Bu arada daha önce hiç şahit olmadığım birşey oldu; del Potro servis kullanırken topa vurduktan sonra raketi elinden fırladı. Hatırlayacaksınız birinci yada ikinci günde Radwanska'nın da raketi vuruş esnasında kırılmıştı. Bu yüzden bileğinden bir tedavi aldı. Ardından dördüncü setin başında Baghdatis sağ bacağı yüzünden bir mola aldı.

Tam dördüncü sette biri maçı yarıda bırakıcak, körler sağırlar birbirini ağırlicak, Baghdatis müthiş bir dönüş yaptı. del Potro çok kritik forehand hataları yaptı. servisini kırdıktan sonra 7. oyuna kadar Baghdatis'in servisinde çok zorlamadı. Sonra hamlesi geldi ama durum zaten 4-2 olmuştu ve servis Baghdatis'teydi. Baghdatis o noktadan sonra maçı bırakmadı ve üçüncü setle birlikte güzelleşen bir maçla, 4 setle del Potro'yu geçmiş oldu.

Nalbandian ise Hewitt'le oynadığı o muazzam 5 setlik ilk tur maçından sonra yeteri kadar dinlenemedi. Maça başladıktan kısa bir süre sonra doktoruna kendini iyi hissetmediğini, hareketlerinin ağırlaştığını, halsiz hissettiğini söyedi. İki setten sonra maçtan çekilde ve genç Litvanyalı rakibi üçüncü tura yükseldi.

Söderling'in maçını da izledim ama yorgunluktan kırılıyorum ve Henin'in maçına kadar dayanmam lazım, kusuruma bakmayın.

Toplu Sonuçlar:
[1] Rafael Nadal (ESP) def. Ryan Sweeting (USA) 6-2 6-1 6-1
[4] Soderling (SWE) def. Gilles Muller (LUX) 6-3 7-6(1) 6-1
[5] Andy Murray (GBR) def. Illya Marchenko (UKR) 6-1 6-3 6-3
[7] David Ferrer (ESP) def. Michael Russell (USA) 6-0 6-1 7-5
[10] Youzhny (RUS) def. Blaz Kavcic (SLO) 6-3 6-1 5-7 4-6 6-1
[11] Jurgen Melzer (AUT) def. Pere Riba (ESP) 6-2 6-4 6-2
[13] Tsonga (FRA) def. Andreas Seppi (ITA) 6-3 7-6(1) 7-6(5)
[15] Marin Cilic (CRO) def. Santiago Giraldo (COL) 6-3 7-6(1) 6-1
[20] John Isner (USA) def. Radek Stepanek (CZE) 4-6 6-4 6-2 6-1
[21] Marcos Baghdatis (CYP) def. del Potro (ARG) 6-1 6-3 4-6 6-3
[Q] Milos Raonic (CAN) def. [22] Llodra (FRA) 7-6(3) 6-3 7-6(4)
[Q] Richard Berankis (LTU) def. [27] Nalbandian (ARG) 6-1 6-0 2-0 Ret
[Q] Jan Hernych def. [30] Thomaz Bellucci 62 67(11) 64 67(3) 86
[WC] Bernard Tomic (AUS) def. [31] Feliciano Lopez 76(4) 76(3) 63
[32] Garcia Lopez (ESP) def. Eduardo Schwank (ARG) 64 76(8) 61
Aleksandr Dolgopolov (UKR) def. Benjamin Becker (GER) 6-3 6-0 3-6 7-6(3)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails