20101228

Arena aufSchalke'nin Çatısı ve World Team Challenge

Birkaç gün önce yoğun kar birikmesi sebebiyle Schalke'nin stadının çatısnı çöktü. 40 teflon kaplı fiber glas çatı desteklerinden üç tanesi üzerinde biriken karın ağırlığı sebebiyle göçtü ve çatıda ciddi bir delik açıldı. Geçtiğimiz Ocak ayında da benzer problemler yaşanmıştı statta ve Schalke'nin fikstüründe problemler yaşanması söz konusu olmuştu.

Tabii beni asıl üzen, hayalkırıklığına uğratan stadın çatısı yada Schalke'nin kendisi değil. Her sene yılın bu zamanlarında yapılan indoor biatlon organizasyonu; World Team Challenge. Ole Einar Bjoerndalen, Vincent Jay, Bjoern Ferry, Evgeny Ustyugov, Anastasia Kuzmina, Olga Zaitzeva, Christoph Summan gibi çok önemli biatletlerin Oslo öncesi bu önemli sezonda katılmayı kabul ettiği çok keyifli bir organizasyon World Team Challenge.

Geçen seneki yarış inanılmaz keyifliydi. Kadın ve erkek sporculardan oluşan iki kişilik takımlar halinde çeşitli kategorilerde kısa yarışlar oluyor bu organizasyonda. Stada biatlon parkuru kurulur ve Arena aufSchalke neredeyse bir Ruhr Derbisi'nden farksız bir şekilde tıklım tıkış olur.

Geçen sene de Avusturya'nın en önemli atletlerinden Christoph Summan'la Kati Wilhelm takım olmuştu. Evet, Avusturya-Almanya. Ve muazzam keyifliydi. Tabii geçtiğimiz sene Vancouver 2010'un arifesinde olduğu için organizasyon yanlış hatırlamıyorsam Bjoerndalen falan katılmamıştı. Ama yine çok önemli isimler vardı.

Neyse, işte böyle de çok sevdiğim bir organizasyondur kendisi fakat bu sene ne ironiktir ki kar sebebiyle iptal edildi. Halbüsü daha geçen sene dünya kadar yapay kar kullanılmıştı parkurun kurulabilmesi için.

Sanırsam ki Mart 2011'de uygun bir aralıkta yapılacak. Zira Oslo'ya gidilecek daha. Oslo 7-8 Mart gibi biticek.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails