20100920

Udinese 0 - 4 Juventus || Güzel Oyun, Güzel Skor


Nihayet birşeyler rayına oturuyor gibi Juventus'ta. Özellikle sezonun geride kalan üç maçında Krasic ve Marchisio harika oynuyorlar. Del Piero reyiz zaten her zamanki gibi. Avrupa Ligi'nde de sol ayağını uygun gördü ve muhteşem bir gol attı.

Delneri'nin bu takıma çok şey katacağı zaten baştan belliydi. Ciro hatası olmasaydı ve takım bu derece raydan çıkmamış olsaydı Delneri'nin işi daha kolay olurdu Bonucci ve Krasic transferleri özellikle kilit nokta olacaklar bu sezon Juventus için. Ayrıca Storari için ben uzun vaadede üçüncü kaleci diyordum ancak Delneri başka düşünüyormuş, dahası Storari başka düşündürtüyor. Sampdoria'dan ve Poznan'dan üçer gol yemiş olsa da harika bir performans gösteriyor.


Bu üçre gole de bi açıklık getirelim, Sampdoria'dan yenilen gollerde çok büyük ölçüde savunma hataları söz konusuydu, Motta ve De Ceglie'nin hataları. Poznan'dan yediği gollere ise çok da yapılabilecek bir şey yoktu Radnevs çok özel bir oyun ortaya koymuştu. Ha hazır Juventus en azından hücum anlamında bir ritm yakalmışken kalede Buffon'u görmek isteriz, o ayrı mesele ama Storari de FM maç spikeri diliyle "showing safe hands out there"

Udinese maçına gelince. Juve zaten inanılmaz tempolu başladı. Krasic artık gözümde tamamen müstakbel bir Nedved'tir. Krasic ve Capitano'yla Udinese'yi daha maçın başından zorlamaya başladılar ve golün gelmesi de çok sürmedi. Del Piero'nun kullandığı serbest vuruş sonrasında aralardan sıyrılıp golünü attı Bonucci.

Juventus öyle bi başlamıştı ki maça, golü erken bulurlarsa devamının geleceği ortadaydı zaten. Öyle de oldu, Krasic sağdan yine muhteşem yardırdı.

Aman diyelim, Krasic bi sakatlık falan geçirmesin. İnanılmaz iştahlı oynuyor. Yalnız savunma hala çok büyük sıkıntı. Chiellini hala en sağlam adam olarak gözüküyor ama onun da çok faiş hatalar yaptığını söylemek lazım. De Ceglie çok aksıyor. Motta hala istikrar tutturamadı. Böyle bir ortamda da Bonucci de araya kaynayabiliyor.


Tabii burada Yılın Bidonu Melo'nun da çok büyük etkisi var. Marchisio, Krasic ve Pepe'den oluşan bir ortasahada tabii ki hücum savunma bağlantısı, takımın hazırlıksız yakalandığı bölümlerde kademelere kayması beklenen isim Melo. Ama yok, olmuyor. Hoş Udinese maçında uzun zamandır olmadığı kadar iyiydi ama bu ne kadar istikrarlı olur bilemiyorum.

Udinese über kötü oynuyor. Ama bu Juventus'taki bariz hücum organizasyonunu görmezden gelmek için bir sebep değil. Onlar da zaman zaman Isla, Floro Flores ve Di Natale ile etkili olmaya çalıştılar ama o kadar. Pasquale inanılmaz kötü oynadı.

Burada bir parantez de Guidolin'e açmak istiyorum. Bu adam böyle bir takımdan çok daha fazlasına layık. Evet, belki Parma'nın hücum futbol ekolüne gitmeyen bir anlayışı vardı. Evet, belki sadece tekrar Parma'yı ligde tutması için getirilmişti ama bence bir sezonu daha hak ediyordu orada. Udinese ise zerre hak etmiyor Guidolin gibi bir adamı.

Juventus'un 4-4-2'si gayet güzel işlemeye başladı. Savunma hala ana sıkıntı. Melo yerine Sissoko'ya yada Aquiliani'ye forma verilse belki en azından bir farklılık yaratılır. Melo'yla şu haliyle savunmanın istikrar yakalamak için çabalaması faydasız. Marchisio zaten Krasic'le birlikte hücuma yöneliyor daha çok. Orta alanın  savunma yükü Melo'ya kalıyor ki kalmasın.


Krasic böyle güzel oynadığı sürece Amauri de daha fazla gol fırsatı bulacaktır döndüğünde. Iaquinta'dan hala çok fazla şey beklemesem de Quagliarella çok iş yapacaktır. Ama yine de Juventus'un en geç iki transfer dönemi içinde bir forvet bombası patlatması lazım. Iaquinta da Quagliarella da Amauri de Juventus gibi bir takımın as oyuncusu olabilecek kalibrede isimler değiller. Del Piero + "Yeni Forvet"in harika yedekleri olurlar. Ama o kadar. Quagliarella'yı biraz ayırabilirim belki ama dediğim gibi; o kadar.

Ciro da görsün, oynatmadığı Capitano'yu da vursun kafasını sağa sola. Evet bu çok iyi bir şey değil, ama Juventus hala Capitano'suyla var olan bir takım. Onun sahadaki varlığı takım için bir teminat.

Sonuçlar çok tatmin edici değil ama Bari maçı haricinde (ki Bari de über hareketli ve sağlam bir savunma anlayışına sahip) 3 golün altında maçı yok Juventus'un. Gol yollarındaki etkinlik bu şekilde devam ettiği sürece savunma zaaflarının toparlanması için biraz daha zaman kazanabilir Juventus ama büyük maçlar yaklaşırken bu süreci biraz hızlandırmaları lazım.

Delneri'yle bu takım bu sezon hayalkırıklığı yaratmayacak, önümüzdeki sezon da beklentilere cevap verme noktasına rahatlıkla erişecektir. Çünkü artık zamanı geldi. Bu sezon ilk 3'te yakın farklarla alınacak bir derece, 2011-2012 için takım adına harika olur. Ama tabii henüz 3. hafta oynandı ve bu işin bir de Avrupa evresi var.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails