20100907

2010/2011 Bundesliga || Hamburg SV

Geçen seneki 7.liğin ardından Armin Veh geldi bu yaz takımın başına. Armin Veh, post-Magath Wolfsburg döneminde görece başarısız olduktan sonra Hamburg'a geldi ve bu durumu Hamburg taraftarlarının pek memnuniyetle karşıladığını söyleyemeyiz. Veh'i yetersiz buluyorlar.

Takımın bu seneki başlıca hedefi kuşkusuz ki önce ilk 5 içinde yer alıp Avrupa Ligi elemelerine gidebilmek olacaktır.

Kadroda Nistelrooy'un öneminden bahsetmeye çok da gerek yok. Tecrübesi olsun, oynama isteği ve birşeyler başarma arzusu olsun hiç kuşkusuz Hambrug en önemli isimlerinden birisi saha içerisindeki. Gerek bitiriciliği gerekse de yılların getirdiği gol kokusu durumu, Hamburg'un gol yollarına ciddi bir katkı sağlayacak.

Ama asıl parantez açılması gereken kişi Eljero Elia. Uzun zamandır kanadı aşındırıyordu zaten. Dribling yetenekleri ortadaydı, hücumdaki seçenekleri bir hayli fazlaydı; şut, orta ve pas anlamında. Fakat Elia asıl patlamayı, asıl dikkatleri 2010 güney Afrika'da yaptı.

Yedekten girdi maçlara ama her seferinde de oyunun gidişini bir anlamda değiştirdi. İnanılmaz bir hareketlilik ve çeşitlilik getirdi takıma. Neredeyse kilidi çözen kişi oldu girdiği bölümlerde. Sürati, güçlü fiziği, inatçi yapısıyla Hamburg'ta belki de çok fazla sorumluluğa sahip olacak bu sene.

Savunma hattı biraz can çekişiyordu Hamburg'un ancak Westermann'ın gelişi, Stepanek'in kulübe dönmesi ve Diekmeier gibi genç ve yenekli bir savunmacının kadroya katılmasıyla gerçekten güçlü olan hücum hattının arkasını da biraz daha sağlamlaştırmış oldu.

Kulübün beklentileri elbette ki Avrupa'ya gidebilmek. Bunun için de ilk 5'in içerisinde yer almaları lazım. Kadroları bunun için yeterli gibi gözükse de asıl problem Armin Veh'in bu takımı nasıl düzenleyeceği, nasıl oynatacağı.

Heiko Westermann'la Dennis Diekmeir'in yanında Gojko Kacar'ın gelişi de elbette ki çok önemli, bunu da atlamayalım.

Gelenler: Mickael Tavares, Anis Ben-Hatira, Eric Maxim Choupo-Moting, Gojko Kacar, Jaroslav Drobny, Lennard Sowah, Heiko Westermann, Dennis Diekmeier

Gidenler: Marcus Berg, Tolgay Arslan, Maximilian Beister, Kai-Fabian Schulz, Sidney Sam, Jerome Boateng, Bastian Reinhardt

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails