20100902

2010 US Open || Kadınlar Üçüncü Gün: Six Seed Down

Sanırım erkekler postunun yoğunluğundan anladığınız üzere kadınlar maçlarını izleyemedim doğru düzgün. Çok bölük pörçük baktım. Zaten günün maçlarının tamamı da iki setlik maçlardı neredeyse, ilginçtir. Bir tek Hantuchova Amerikalı rakibi Vania King karşısında üç sette galip geldi o kadar.

Ancak değinmek istediğim bir isim var ki o da Ana Ivanovic. Bir numaraya kadar çıktığı zamandan şu son döneme kadarki aralıkta inanılmaz bir düşüş içerisindeydi. Gerek sakatlıklar olsun gerekse kafa olarak olsun ciddi şekilde gerilemişti ve seribaşı olmaktan da çıkmıştı.

Ama ne zamanki koçunu değiştirdi, bir haller oldu bu kıza. Leblebi gibi geçiyor turları resmen. Jie Zhang 21 numaralı seribaşı olarak buradaydı ve Ana Ivanovic turu geçecek bile olsaydı bu kadar çabuk geçebileceğine ihtimal vermezdim. Aman nazar değmesin Ivanovic, formda bir Ivanovic'in kortta hareket edişini izlemek inanılmaz keyifli oluyor.

Bir başka değinmek istediğim isim ise Rebecca Marino. Özellikle ilk setteki oyunu, servisleri ve file önünde Venus gibi bir oyuncuya kafa tutuşu görülmeye değerdi. Ne zamanki iş tie-break'e kalıyor, tecrübeli isimler farklarını ortaya koyuyor. Üç gündür oynanan tie-break'lerin hemen hepsinde favori isimler öyle yada böyle kazanmayı başardı.

Ama Marino'nun servisleri, çıkardığı passing shotlar hakikaten takdire şayan idi. Çok keyifli bir maç izletti. Venus de biraz şaşırmış olsa gerek böyle bir dirence karşı ki ikinci sette oyunu kontrol altına almak için çok uğraştı. Henüz tam bir Cinderella hikayesi yok turnuvada fakat beklenmedik isimlerin, özellikle genç isimlerin seribaşlarına bu kadar problem çıkardığı görmek WTA'in geleceği açısından heyecan verici.


Kleybanova, Pironkova, Marion Bartoli ve Azarenka turnuvaya veda eden diğer seribaşları oldu turnuvanın henüz üçüncü gününde.

Azarenka'nı durumu ise oldukça üzücüydü. Dulko'yla yaptığı maçın henüz ilk setinde, Dulko 5-1 öndeyken bir anda yere düştü ve yığıldı kaldı. Havalar çok sıcak New York'ta. Özellikle günün erken saatlerinde, yani öğlen saatlerinde oynanan maçlarda oyuncular ciddi problemler yaşıyor.

Dehidrasyon kaynaklı kramplar olsun, ekstra yorgunluklar olsun sıcak hava çok zorluyor oyuncuları. Avustralya Açık'ta bir sıcaklık kontrolü var, oyuncuların sağlığı açısından belli bir sıcaklığın üzerine çıkıldığında oyuna ara veriliyor. New York'ta da en azından çok sıcak dönemlerde bu tip bir kontrole gidilebilir diye düşünüyorum.

Azarenka bu arada maç günü spor salonunda da ufak bir baygınlık geçirmiş. Kafasını bir yere çarptığı söyleniyor. E be Azarenka, niye şapkayla çıkmazsın ki maça en azından? Umarım bir an önce toparlar kendisini.

Ana Ivanovic(SRB) def. [21]Jie Zheng(CHN) 63 60
[3]Venus Williams(USA) def. Rebecca Marino(CAN) 76(3) 63
[2]Kim Clijsters(BEL) def. Sally Peers(AUS) 62 61
[24]Daniela Hantuchova(SVK) def. Vania King(USA) 57 63 64
[29]Alona Bondarenko(UKR) def. Melanie Oudin(USA) 62 75
Gisela Dulko(ARG) def. [10]Victoria Azarenka(BLR) 51 Ret.
[6]Francesca Schiavone(ITA) def. Maria Elena Camerin(ITA) 62 61
Sara Errani(ITA) def. [28]Alisa Kleybanova(RUS) 62 63
[19]Flavia Pennetta(ITA) def. Agnes Szavay(HUN) 61 64
[27]Petra Kvitova(CZE) def. Elena Baltacha(GBR) 76(5) 63
Mandy Minella(LUX) def. [32]Tsvetana Pironkova(BUL) 64 60
[12]Elena Dementieva(RUS) def. Sybille Bammer(AUT) 63 64
[5]Samantha Stosur(AUS) def. Anastasia Rodionova(AUS) 61 64
[20]Anastasia Pavlyuchenkova(RUS) def. Sania Mirza(IND) 62 64
Virginie Razzano(FRA) def. [13]Marion Bartoli(FRA) 75 64
[16]Shahar Peer(ISR) def. Pauline Parmentier(FRA) 62 63

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails