20100903

2010 US Open || Erkekler Dördüncü Gün: Tribünlerde İstenmeyen Görüntüler

Petzschner v Novak Djokovic: 7-5 6-3 7-6

Petzschner elinden geldiğince direnmeye çalıştı Djokovic'e. Birinci ve üçüncü sette oldukça zorladı ama Sırp raket turu geçmeyi başardı. Djokovic katıldığı altı Amerika Açık'ta da en az üçüncü turu görmeyi başardı.

2007 yılında finalde Roger Federer'e kaybeden Novak Djokovic, 2008 ve 2009'da da yarı finalde yine Federer'e yenilmişti. Üçüncü turda buraya wild card'la gelip üçüncü tura kadar yükselen James Blake'le karşılaşacak.

Maça iki taraf da servis oyunlarına tutunarak başladı. Petzschner ilk sette aslında iyi bir oyun sergiliyordu. Djokovic'i çokça kez zor durumda bırakmayı başarmıştı. Petzschner'i seti almaya yaklaştıran bir olay yaşandı; Arthur Ashe'in üst katlarında bir yerde genç bir erkek, orta yaşlarında bir bayanla tartışıyordu.

Tabii bunları yayın sırasında göremedik, yayın yönetmeni tartışmanın yaşandığı yeri bulamadığından mı yoksa gösterilmesini tercih etmediğinden mi bilinmez, canlı yayın esnasında göremedik. Bugün işin aslı ortaya çıktı. Bahsettiğim genç yorumlarından ve söylenip durmasından rahatsız olan bayanla atışmaya başlamış. Sonrasında gencin sinir bozucu ifadeleri kadının tokatıyla son buldu.


Genç yerine oturur gibi yapıp konuşmaya devam ettiğinde ise baba kızını kenara çekip oturtturuyor. Sonrasında ise tam yerine yerleşmekte olan gence saldırmaya başlıyor; ikili yuvarlanmak suretiyle iki koltuk sırası kadar aşağıya düşüyorlar. Üç isim de göz altına alınmış ama tutuklama gerçekleşmemiş. Bir süre Flsuhing Meadows'un 3km yakınına yaklaşmamaları hatırlatılmış, o ayrı.

Çok kötüydü gerçekten. Arthur Ashe çok yüksek ve bir o kadar da dik bir tasarıma sahip. Çok daha ciddi bir yaralanma doğabilirdi. Gencin Amerikalı olduğunu düşünüyorum, zira hiç Sırp havası yok ve aksanı gayet akıcı ve yavşak bir Amerikalı'yı andırıyor. Müstahak. Ama ben o kadar sessiz kalıp sonradan patlayan amcaya çok üzüldüm.

Bu andan sonra Djokovic çok dağıldı. Çok üst düzey ama bir o kadar da dağılmaya müsait bir konsantrasyonla oynuyor Djokovic. O yüzden kendisiyle çok sık kavga ediyor, bir anlamda tekrar motive olmaya, odaklanmaya çalışıyor genelde. Petzschner bu seti almaya yaklaşsa da Djokovic izin vermedi.

İkinci ve üçüncü setler de Petzschner çok güzel vuruşlar izletti ancak Djokovic bulduğu servis kırma imkanlarını değerlendirirken Petzschner bu anlamda geride kalınca tur Djokovic'e gitti.

Richard Gasquet v Davydenko: 6-3 6-4 6-2

Richard Gasquet şu ATP'de heralde en çok sinir olduğum adam. Hayır, aksine çok seviyorum. O yüzden. Bu kadar büyük bir zeka, bu kadar büyük bir yetenek.. Ama bir türlü bir ara çıktığı #7'nin üzerine koyamadı aksine düştü de düştü. Hele ki pozitif çıkan kokain testinden sonra olmadı bir türlü. Şu devirde birinin yeni Federer olarak adlandırılması hiç de kolay bişey değil ve Gasquet böyle bir geleceğe fazlasıyla sahip bir potansiyeldi.

O muazzam backhand'leri yine iş başındaydı Davydenko karşısında da. Fakat iş yüksek gelentopları tek elle karşılamaya gelince hala daha çok büyük sıkıntılar yaşıyor Richard Gasquet, dünkü maçta bunu bir kez daha gördüm.

Ayrıca Gasquet'nin ilk servisten puan çıkarma yüzdesi de inanılmaz düzeydeydi. Kullandığı 52 ilk servisin tam 45'inden puan çıkardı ki bu da %87'ye denk geliyormuş.

Gasquet özellikle Davydenko'nun forehand'ine inanılmaz toplar attı ve sürekli hata yapmasına, ritm bulamamasına neden oldu Davydenko'nun. Davydenko seneye mükemmel bir giriş yapsa da son zamanlarda hiç turnuva kazanamadı.

Zaten maçtan sonra yapılan açıklamalarda Nikolay Davydenko'nun bütün raketlerini çöpe attığını, kafasını toplamak için bir yerlere gideceğini ve kariyerinde radikal değişiklikler yapmak için çalışacağı söyleniyordu. O soğuk suratının altında aslında çok da sempatik ve espirili bir adam yatıyor. Davydenko umarım bu formsuzluk dönemini bunalıma dönüşmeden atlatabilir.

Diğer Maçlar:

Bugün de seribaşlarının elenmesine şahit olduk; 26 numaralı seribaşı Thomaz Bellucci, Anderson beş setlik keyifli bir mücadelenin ardından yenildi. Maçın bir setini izleme imkanım oldu sadece. Öte yandan Nishikori - Cilic maçı da harikaydı. Onu da Eurosport yayını sırasında diğer kortlardan kısa görüntüler gösterilirken yakaladım ve stream'den bakabildim ancak. TTNet'in keleği yüzünden yayın, oyunun keyfini gölgelese de yine de güzel bir maçtı.

Bugün iki tane de maç tamamlayamayan isim vardı. Tecrübeli Fransız Clement, rakibi Schwank'ın yaşadığı sakatlık sebebiyle ikinci set 5-5'ken maçı bırakmak durumunda kalmasıyla turu geçen isim oldu. Bir diğer maçtan çekilen isim de Hırvat Dodig'ti. Ciddi kramp problemleri yaşayan raket, dördüncü seti tamamlayamadan Hollandalı rakibi de Bakker'in elini sıkmak zorunda kaldı.

[2] R Federer (SUI) d A Beck (GER) 63 64 63
[3] N Djokovic (SRB) d P Petzschner 75 63 76(6)
[5] R Soderling (SWE) d T Dent (USA) 62 62 64
R Gasquet (FRA) d [6] N Davydenko (RUS) 63 64 62
K Nishikori (JPN) d [11] M Cilic (CRO) 57 76(6) 36 76(3) 61
[13] J Melzer (AUT) d R Berankis (LTU) 64 67(4) 63 16 75
[19] M Fish (USA) d P Cuevas (URU) 75 60 62
[21] A Montanes (ESP) d C Ball (AUS) 64 63 61
[22] J Ferrero (ESP) d R Mello (BRA) 61 64 64
K Anderson (RSA) d [26] T Bellucci (BRA) 67 64 57 64 76
J Blake (USA) d P Polansky (CAN) 67(1) 63 62 64
P Mathieu (FRA) d G Rufin (FRA) 76(3) 64 63
T de Bakker (NED) d I Dodig (CRO) 67(4) 62 63 32 ret.
A Clement (FRA) d E Schwank (ARG) 63 55 ret.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails