20100801

2010 Tour de France || Stage 18-19: Paris'e Doğru

Stage 18: Salies-de-Bearn > Bordeaux 198km
Daniel Oss, Benoit Vaugrenard,Matti Breschel ve Jerome Pineau'nun kaçtığı, sprinterler için önemli bir etaptı Bordeaux'ya giden yoldaki 18. etap. Artık Pireneler bitmiş ve sarı mayo sahibi büyük oranda belli olmuştu. Artık sırada yeşil mayo vardı.

Sprinterleri için çalışan takımlar önlere gelmeye başladı. Bu arada Jeraume Pineau da dahil olmak üzere kaçanlar yakalandı. Sadece Daniel Oss sonlara kadar kendi başına idare etmeyi başardı ama o kadar, o da yakalandı.

Pelotonun önünde yine Columbia Treni vardı. İnanılmaz bir tempo tutturdular, pelotonun önü resmen ip gibi uzadı ve Columbia'lılar arka arkaya ana grubu çekmeye koyuldu. Ama Lampreli'ler de Petacchi için çalışmayı ihmal etmediler ve Columbia'nın önüne doğru gelmeye başladılar. Team Sky da önlerdeydi ve Boasson Hagen için çalışıyordu. Çok geçmeden Cervelo da geldi bu taraflara.

Pireneler'den hemen önce Renshaw'dan kafa yiyen Julian Dean, etabı üçüncü bitirmeyi başardı.

Son metrelerde Cavendish Hushovd'ı gözlemeyi sürdürdü. Petacchi'nin atağını görünce arkasına takıldı ve kendisine bir "Renshaw" yaratmış oldu Ale-Jet'ten. Julian Dean de Petacchi de Cavendish'in sprintine yetişemedi ve Cavendish bir etap daha kazandı.

Stage 19: Bordeaux > Pauillac 52km
Paris'ten önceki son etap. 20. etapla birlikte bu seneki Tur'a veda edilecek.

52km'lik Bordeaux - Pauillac arasındaki etap zamana karşı etabıydı. Etapta tırmanış da olmadığından Cancellara'nın geçilmesi söz konusu bile olamazdı, olmadı da. Fabian Cancellara bu zamana karşıyı da kaptırmadı kimselere ve birinci geldi.

Asıl mücadele Schleck-Contador ve Menchov-Sanchez arasındaki mücadelelerdi. Biri sarı mayo mücadelesi diğeri ise podyum.

Denis Menchov tam iki dakika daha iyi bir derece yaptı Sanchez'e göre ve podyumdaki yerini ayırtmayı başardı. Contador'un performansı ise çok mükemmel değildi; Andy bir hayli zorladı hatta Contador'u. Fakat bu etaptan evvel 8 saniye olan fark 39 saniyeye çıkmıştı. Ve hatta; Andy'nin zinciri attığında aralarında 31 saniye vardı. 8 saniyelik Contador liderliğini çıkartacak olursak o tartışmalı etap sonrasındaki; zamanlar eşitlenecekti.

Ha bu arada.. Andy bir kez daha mekanik problem yaşadı..

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails