20100808

2010-2011 Serie A || Fiorentina

Eveet ufaktan ağır toplara gelmeye başladık. Geçtiğimiz sezon özellikle ilk yarıda Gamberini'nin performansı, kaledeki teminatları Frey ve sezona harika giren Jovetic'le çok güzel bir başlangıç yapmıştı Fiorentina. Bayern Münich karşısında yaşadıkları talihsizlikse çok üzücüydü.

Tabii bunda ligin yükselen değeri Jovetic'in, Montolvo'nun yüksek performansının ve her ne kadar Di Natale uçuk bir performans sergilese de İtalya'nın en iyi forveti olan Gilardino'nun katkıları da su götürmez gerçek. Ve pek tabii ki istikrar abidesi ve muazzam yetenek Vargas. Takıma gol veya asist olarak yada rakip kanadı darma duman etmeden kapattığı maç neredeyse yok gibiydi.

Gidenler: Pape Moussa Diakhate, Massimiliano Tagliani, Giacomo Casoli, Andrea Paolucci, Samuel Di Carmine, Ondrej Mazuch ve Massimo Gobbi.

Gidenlere baktığımızda gençlerin ağırlıkta olduğunu görüyoruz. Zaten Fiorentina bir türlü patlama beklediği gençlerden umduğunu bulamadı. Kaldı ki özellikle Tagliani savunma beceriler ve fiziki yeterlilikleri açısından oldukça önemli bir genç yetenekti.

Aynı şekilde Odrej Mazuch da gelişiminden beklentilerin olduğu bir isimdi. Ama beklenenler olmadı ve yollar ayrıldı. Gerçi Mazuch Anderlecht'e gitti ve büyük ihtimalle daha çok forma şansı bularak bekleneni vermeye çalışacaktır.

Ama sondaki ismi atlamaylım; Gobbi. Sergilediği performansla Vargas'ın en yüksek verimle oynayacağı bölgeye, yani açığa geçmesini sağladı bu adam. Yani Vargas açıkta oynayabildiyse bir anlamda bu adam sayesindedir :)

Gidenler bu şekilde. Bekleneni veremeyen gençler piyasa değerleri daha fazla düşmeden mümkün olan en yüksek kârla gönderilmeye çalışıldı. Zaten çok önemli transfer yaptılar bu sezon, o yüzden çok da beklenmedik bir politika değil.
Gelenler: Sinisa Mihajlovic, Gaetano D'Agostino, Agusto Romizi, Felipe ve Artur Boruc

Yapılan transferlerin hepsi önemli, hepsi gereken transferlerdi. Felipe'nin bonservisi alındı ki bu Gamberini'nin yanına Kroldrup'un alternatifi demek. Gerçi Koldrup'un alternatifi diyorum ama bu adam geçen sene kiralandığında Kroldrup'u kessin diye kiralandı. Ama hem Danimarkalı çok iyi bir performans sergiledi hem de Felipe sakatlık sorunları yaşadı.

D'Agostino, Montolivo'nun yanında olacak ve Bolatti'nin önünde takımı ileriye taşımyaı bekleyecekler. D'Agostino'nun yetenekleri, sahada yapabildikleri tartışılmaz. Hele ki sezonun Fiorentina adına en büyük transferinin bu adamları yönetecek olduğunu düşünürsek; Sinisa Mihajlovic.

Catania'ya Serie A'nin standartlarının üzerinde tempolu bir oyun oynattı geçen sene. Bahsetmiştik bundan az çok. Ve Catania'da bırakmayacakları kesindi. Prandelli'nin ayrılmasıyla yerine geldi. Artık Fiorentina çok daha tempolu, keyifli bir oyun bekleyebilirler rahatlıkla.

Geçen sezon da tempolu oynuyorlardı ama kalabalık bir ortasahayla, ilerde tek forvet Gilardino'yla oynuyorlardı. 4-5-1 gibi. Tabii ki hücum sırasında forvet hattı kalabalıklaşıyordu ama kabaca bu dizilimdi. Mihajlovic ise 4-3-3'le geliyor.
D'Agostino bel kemiği olacak Montolivo'yla birlikte. Öte yandan artık sırası gelmesi gereken, Prandelli yüzünden Marchionni'nin arkasında harcanmış olan Ljajic. Ljajic, Tosic'le birlikte Sırplar'ın yeni jenarasyondaki en büyük umudu ve yeni Giggs olarak lanse ediliyor.

Öte yandan Boruc'un gelişiyle Frey gidiyor mu söylentiler yayılmıştı ama görünüşe göre kalacak gibi. Tabii söylediği bu yönde, söyleyip de yapmayanları biliyoruz. Ama Frey'in böyle birşey yapacağını hiç sanmam. Boruc ise Frey'in yedeği olacak görünüşe göre.

Jovetic sakatlandı ama ilk devrenin ortalarında dönecektir. O zamana kadar Vargas o bölgede yer alacak ve eminim ki çok güzel bi Fiorentina izleyeceğiz. Geçen seneden çok daha iyisini beklemek hakları ve alma şansları da çok yüksek.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails