20100805

2010-2011 Serie A || Catania

Aslında Catania'nın Maxi Lopez/Jorge Martinez birlikteliğinden, Mihajlovic'in bu takıma oynattığı futboldan ve Fiorentina'ya giden yolundan uzun uzun bahsetmek lazım ama en nihayetinde bu bir sezon öncesi değerlendirmesi, o yüzden biraz dağılır.

Ama kısaca şunu söyleyelim, Catania Mihajlovic yönetimindeki geçen sezonun başında Maxi Lopez'i takıma kattığında anlamıştım Jorge'li ve Mihajlovic'li Catania ekibinden ilginç bir şeyler çıkabileceğini. Ve öyle de oldu, sezon boyunca takıma alışılmışın dışında bir Calcio futbolu oynattı; tempolu. Kanatlarla hücuma çıktığında forveti adeta dörtleyen ve Maxi Lopez için uygun ortamı yaratan. Genoa'yı, Inter'i, Lazio'yu ve Palermo'yu yendiklerinde hep sahnede Maxi vardı; ve ekürisi Jorge.

Mihajlovic yok şimdi, dahası Jorge Martinez de Juventus yolunu tutmuş durumda.

Gidenler: Federico Moretti ve Jorge Martínez

Elbette ki Jorge üzerinden gideceğiz. Jorge Martinez özellikle geçtiğimiz sezon Maxi'nin gelişi ve performansını yukarı çekişinden sonra sezon boyunca inanılmaz bir istikrarla oynadı. Ve bu istikrar sadece bölgesindeki oyunun devamlılığı değildi; istikrarlı bir şekilde skor tabelasının değişmesini sağladı.

Gerek doğrudan gol yada asist olarak gerekse de hücumu sürükleyen adam olarak. Ama ne yapıp etti bir şekilde hemen her maç o skor tabelasının değişmesini sağladı Maxi'yle beraber. Yokluğunu çok ciddi şekilde hissedeceklerdir.

Heleki Andujar ve Pablo Ledesma'yı katarsak işin içine, bir Arjantin kolonisi kurmuşlardı kalburüstü oyunculardan. Bunların hepsi doğru bir sistemle Catania'ya çok güzel günler yaşatabilecek isimler. Ve geçen sezon böyle de oldu. Palermo'dan sonra Sicilya'nın en ciddiye alınması gereken ikinci deplasmanı haline geldiler.

Mihajlovic'le oynadıkları o savunmada orta alanı kalabalık tutan, hücumda ise 4-3-3'ün hücum varyasyonlarından biri olarak kabul edebileceğimiz 4-2-4'e döndükleri tempolu ve keyifli futbolları bu sene ne olacak görmek lazım. Elbette ki çok mutluydu yönetim ve taraftar geçen sezon; o yüzden bu güzel futbolu devam ettirecek bir teknik direktör alacaklardır.

Sonuç olarak Jorge'nin yokluğunu çok fazla hissedecekler ama kasalarına da bir o kadar güzel bir para girdi ve bu transfer döneminde çok azını kullandılar. Dahası da gelebilir.

Gelenler: Martinho, Di Pasquale, Profeta, Di Fatta, Simone Pesce, Ianelli, Lasagna ve Alejandro Gomez

Jorge'nin yokluğunu giderebilmek için iki adam alındı. Ama ikisi de Jorge'nin epey birkaç gömlek altı. Simone Pesce'yi bilmiyorum ama Alejandro Gomez'den birşeyler çıkartabilirler. Bu sene olmazsa birkaç seneye. Genç bir Arjantinli ve yeteneği de çok azımsanacak cinsten değil.

Ama Jorge'nin boşluğu bir an önce ve iyi bir şekilde doldurmak istiyorlarsa transfere ve doğru teknik direktöre ihtiyaçları var. Bunu başardıkları anda Sicilya deplasmanlarının baş ağrıtmaması için hiçbir neden yok.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails