20100804

2010-2011 Serie A || Bologna

Bologna için geçtiğimiz sene hiç de parlak geçmedi. 1960'lara kadar İtalya'da kök söktüren takımdı. Aslında 2004-2005 yılında Serie B'ye düşmeleriyle takım bozuldu diyebiliriz. 100. yıllarını kutlayacakları sezon, yani 2008-2009'da tekrar Serie A'ya döndüler, onda da ucundan kurtardılar küme düşmeyi.

Geçen sene haliyle bir kez daha düşme hattında kalmamak için pek çok transfer yaptılar. Geleni gideni çok fazlaydı takımın ama yine de geçen seneki cadı kazanı Serie A'sında 17.likte kaldılar. zaten Fiorentina'nın aşağısındaki puanlar o kadar yakındı ki birbirine geçen sene, tek bir fazladan galibiyetle iki üç sıra yukarıya çıkabilirdiniz.

Gidenler: Gabriele Paonessa, Leonardo Cisterni, Stephen Appiah, Salvatore Lanna, Adaílton, Luigi Lavecchia, Massimo Marazzina, Nicola Mingazzini, Roberto Colombo, Cristiano Zenoni, Alessandro Bassoli, Roberto Guana, Marcelo Zalayeta, Francesco Modesto, Rafael Santos, Henry Giménez ve Davide Succi.

Özellikle artık yaşı geçen ama buna rağmen Bologna gibi kısıtlı kadro ve teknik kapasiteye sahip bir takıma yetenek açısından fazla olan Adailton'un gidişi hücum dengelerini tekrardan sağlamalarını gerektirecek. Sezon boyunca 31 maça çıktı Adailton ve hemen hemen 180 dakikada bir gol attı. Yani kondisyonunun yettiği süreyi çok verimli kullandı.

Mingazzini de yine ilk 11 oyuncularındandı Bologna'nın ama açıkça yetersizdi. Ama en azından ilk 11 oyuncusu olan, sisteme alışkın birini göndermektense kadroda rotasyon için tutabilirlerdi.

Gelenler: Lupatelli, Esposito, Siligardi, Nazzani, Meggiorini, Morleo, Poponi, Cherubin ve Khrin.

Yapılan tranferlere baktığımızda ise açıkça bir gençleştirme politikası görülüyor. Esposito ve Siligardi'nin de kiralanması çok doğru iki hareket olmuş. Lupatelli ise oldukça tecrübeli 32 yaşında. Roma, Fiorentina ve Parma görmüşlüğü var. Viviano'yu güzel yedekleyecektir.

Bir diğer önemli transfer ise geçen sene iyi işler çıkartan Genoa'nın hücumdaki jokeri Meggiorini oldu. Yeterlilikleri tartışılır ama Bologna'nın hücum varyasyonlarına zenginlik katacağı, takıma belli bir ivme kazandıracağı kuşkusuz. Fiziği iyi, son vuruşları ortalamanın üzerinde. Bologna için başarılı bir transfer.

Krhin. Bu genç Slovenyalı'ya dikkat diyorum. Çok şaşırtıcı değil belki geldiği toprakları düşünürsek ama oynadığı mevkii özellikle Serie A'da bir hayli sert; fiziği çok iyi. Boyu da uzun. Tekniği, saha görüşü ve en önemlisi genç yaşına rağmen pozisyon bilgisi üst düzey. Bologna geleceğe yatırım anlamında çok önemli bir hareket yaptı. Verdikleri paranın her kuruşuna değecektir.

Son olarak da Esposito'ya değinelim keza Siligardi'den Bari incelemesinde bahsetmiştik. Bu genç sol bekin kuşkusuz ki bonservisini alabilmek için uğraşmak istecektir Bologna. Hakan Balta tadında, çok daha genci. Tekniği gelişmeye müsait. Uzun boyuyla kafa toplarında etkili savunma sanatının bağrından gelme; İtalya.

Ve belki de bu takımın belkemiği; Mudingayi. Britos'lu Esposito'lu artık gençleşmiş bir savunma dörtlüsünün önünde yine çok iş düşecek ona.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails