20100331

"Franco Kaçıyor Mu"ymuş?

Evet, gol hatalı.
Tamam, zemin ıslak.
Tamam, top sekiyor.
Evet, bir bel sakatlığı var.

Taraftar, gerizekalı. Henüz uzatmayla birlikte maçın bitmesine yarım saat varken yuhlanıyor. Sezon başından beri sürekli, her fırsatta tartışılan, ben ve pek çok Rijkaard'a olan inancı yok yüksek ve kendi açımdan biraz Rijkaard fanatikliğine kaçsa da sonsuza yakın bir kredi tanıyan taraflarca da pek çok kez Franco'nun artılarından bahsettik.

Rijkaard Rüştü'yü niye Barça'da tutmadıysa Franco'yu da o yüzden takıma aldı dedik, Aykut'la olan zıtlıklarından bahsettik, çizginin çok ötesinde olduğunu, Servet gibi bir ağır abi varken araya atılan topları Mondi'den farklı olarak çok çabuk bir şekilde toplayabildiğinden bahsettik.

Son derbide Fener'in ancak uzaktan deneyebildiğini, Güiza'ya atılan ara pasların gerek Neill gerekse de Franco sayesinde toplandığını gördük ve birkaç blog'a yorumlarda bahsettim.

Şimdi bir sezon başından itibaren bakalım, sürekli eleştirilen bir kalecisiniz. Skor yorumcuları tarafından "her gelen topu kaleye alıyor" dendiğini gördük. Ve son maçta da ip koptu, yarım saat kala yuhlanmaya, ıslıklanmaya başlandınız. Ve şimdi de antrenörünüzden izin alıp ülkenize, biraz kafa dinlemeye gidiyorsunuz.

Bu ülkede şu duruma düşmek şaşırtıcı değil, yabancı bir kaleci olarak bu tip bir baskıyı kolay kolay göğüslemeniz de çok kolay değil. O yüzden Leo'ya "niye gittin" demiyorum. Hatta "git, kafanı topla" diyorum.

Ama Franco Kaçıyor Mu? haberleri doğru çıkar ve Leo dönmezse, o zaman vay Franco'nun haline de derim. Sezon sonu gönderilir, gönderilmez. Bunu bilemem. Hatta arkada Ufuk gibi bir yetenek varken belki de gönderilmesi doğru bir karar olur. Franco'yla derdim yok, hatta sistem oturduğu takdirde, orta alandaki boşlukları kapattığımız takdirde Franco'nun da üstüne gidilmesine gerek kalmicağını düşünüyorum.

Ve fakat oturtulmaya çalışılan da bir sistem var ortada. Yedek bekleyen Ufuk varken, Juve'deki Maninger'ın son maçta gösterdiği performansları sergileyebilecek artık olgunlaşmış bir Aykut varken sanırım yabancı kontenjanını kaleciyle doldurmak sisteme büyük darbe vurur. Hamit hayalim var, eğer olmazsa yerine yüksek ihtimalle bir yabancı transferine gidilecektir. Franco kaldığı takdirde Jo ve Santos'un alınmaması durumunda geriye iki yabancı şansımız kalıcak. Kewell gönderileceğini sanmıyorum bir orta yol bulunacaktır.

O yüzden, Franco dönsün İspanya'dan. Sezon sonuna kadar da oynasın bikaç maç Ufuk'a yer verelim. Ha keser kesmez Leo'yu, bunu Ufuk oynarsa göreceğiz. Ama kesemezse de Franco dönsün oynasın. En azından sezon sonunda gönderilicekse bile daha güzel gitsin. Ha yok gönderilmeyecekse de dönsün, oynasın ve biraz güven oyu versin taraftara.

Ama şu haber, çok rica edicem, gerçek çıkmasın.

1 yorum:

Sefa Hasanoglu dedi ki...

Valla kaçar mı kaçmaz mı bilmem ama, ben Leo yerinde olsam pazar gününden sonra hududu çoktan terk etmiştim.

Kaçadur Franco!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails