20091124

World Athletics Gala '09

Adaylar açıklandığında blogdan duyurmuştum. İki gün önce ödüllerin sahipleri açıklandı. Tahminim geçen seneyle aynı olacağından, yani Isinbayeva ve Bolt ikilisinden yanaydı ama kadınlarda yılın atleti ödülünü Sanya Richards aldı. Erkeklerde ise Bolt açık araydı. Prens Albert ve IAAF Başkanı Lamine Diack'ın takdim ettiği ödüllerde ayrıca Yılın Koçu ve Yılın Atletizm Gazetecisi ödülleri de vardı.

Yılın Koçu ödülünü Michael Johnson ve Darold Williamson'ı Olimpiyatlar'da 400m şampiyonluğuna taşıyan ve Johnson'a bunu 1996 ve 2000 olmak üzere iki kez yaptıran şimdi ise Sanya Richards'ı çalıştıran 74 yaşındaki Clyde Hart aldı. Mezun olduğu üniversitede (Baylor olması lazım, yanlışsa düzeltme yaparım) atletizm takımının "head coach"luğu da yapmıştı zamanında.

Yılın Atletizm Gazetecisi ödülünü ise Alman gazeteci Gustav Schwenk kazandı. Dile kolay, anneannemin yaşı kadarlık bir süredir atletizm gazeteciliği yapmak, makaleler yazmak, takip etmek. Bence Herr Schwenk ölene kadar bu ödül ona adanmalı.

Eh artık önümüzdeki sezona bakacağız. Gerçi Bolt da Phelps gibi sıçabildiği her çalı dibinde yarışmayacağını söylemişti ama bakalım, hiç belli olmaz. Daha yaşı 23. Bir sonraki Olimpiyatlar'da da rahat göreceğiz.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails