20091103

Luis Suarez 16/12

Sanırım sabitlenesi bir konu olacak bu adam eğer sakatlanmazsa. Henüz onikinci hafta oynandı Eredivisie'de ama Luis Suarez'in 16 golü var. Bu golün ne derece maximum olduğunu şöyle açıklayayım;

Geçtiğimiz sezonu gol krallığını ikinci bitirdiğinde TOPLAM 22 golü vardı ki gol kralı olan El Hamdaoui'nin 23 golü vardı. Ama şimdi daha onikinci haftadan 16 gole ulaşmış durumda.

Hatta bunu şöyle de açıklamak mümkün, geçen sezon Roy Makaay'ın dahil olduğu üç kişi dördüncülüğü paylaşmıştı ve tahmin edin kaç golle? Evet, 16 golle.

Biraz da şu açıdan bakalım, Luis Suarez'in attığından daha çok golü bulunan takımlar Ajax, PSV, Twente, AZ ve Feyenoord.

Bu takımlardan Ajax'ı zaten saymıyorum ama saysak bile bu beş takımdan sadece bir tanesi yedinci sırada.

Diğer takımlar ligin ilk dördünü oluşturuyor.
Yani bu ne demek oluyor kendi takımı hariç Eredivisie içinde 17 takım var.
Bunlardan dördünü de çıkarın, 13.

Koskoca Hollanda Birinci Ligi'nde 13 tane takımın takımcana attığı gollerin toplamı Luis Suarez'in tek başına attığı gollerin toplamının eline su bile dökemiyor!

Arkadaşım bu nasıl bir performanstır, bu nedir?
Tsigalko'nun gerçek hayat performansına mı şahit olacağız??

Tamam evet Eredivisie genelinde savunmaya neredeyse hiç önem verilmez, hücum ön plandadır, hızlı, gollü ve göze hitap eden futbol istenir ama arkadaş bu adama da birleri dur desin artık ya.

Ama yada demesin, tarih yazsın biz de gün gözüyle tarihe tanıklık edelim. Evet evet, böyle olsun. Allah da seni sakatlıktan korusun Suarez, böyle de imana getirttin beni.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails