20090906

Arjantin 1 - 3 Brezilya

Bizim maçı izlemedim ama Albiceleste - Seleçao'yu kaçıramazdım. Gelin görün ki hayalkırıklıklarıyla dolu bi maç oldu. İkinci bir 5 Eylül vakası oldu Albiceleste için. Kolombiya'dan 5 yedikleri maça gitti aklım Brezilya 3'ü gördükten sonra. Evet skor 93'teki kadar farklı değil ama sonuçları çok kötü olabilir Arjantin için. Neyse biraz maçtan aklımda kalanları anlatim.


Arjantin yıllardır daha fizikli, daha taktik durmuştur. Brezilya ise sadece yetenek, kadife ayak görüntüsündeydi. Ama temelde sistemi oturmuş olan takım Brezilya. Bunu sadece dünkü maça bakarak söylemek bile mümkün. Dunga Maradona'yı gene alt etti. Gerek kadro tercihi, gerek taktik anlayış, gerekse de sahaya yansıtılan sistem. Dunga hepsinde öndeydi. Datolo özellikle hayalkırıklığıydı. Ama yaptığı iyi hamleler ilerki maçlarda kendini gösterebileceği izlenimini yarattı bende. Ortaalanda biraz daha etkin gibi dursa da kanatlarda sıfırdı. Messi'ye ise çok üzüldüm, nerdeyse defansa kadar gelip top almak zorunda kaldı. Ortada ona topu ulaştırıcak kimse yoktu. Heinze kanatta zaten kayıptı. Veron, tercihine laf edenlere iyi cevap verdi. Ama yaşının etkileri ikinci yarıda ortaya çıkmaya başladı.


Brezilya ise 10 kişiyle topun arkasındaydı her zamanki gibi. Bir tek Luis Fabiano ileri uçtaydı. Felipe Melo beni aşırı mutlu etti, Gilberto Silva'yla o kadar güzel işler yaptı ki Juventus adına çok mutluydum. Melo Juventus için, Elano da Galatasaray için içimi pırpır ettirdi. İlk yarıdaki iki golün altında Elano imzası var. Sebastian diye biri vardı Arjantin'de galiba ilk kez giymiş milli formayı. Lucio ve Luizao resmen ders verdi ona. Yüksek topları karşılamakta çok zorlandı, ayakları oldukça yavaş kaldı Kaka ve Robinho karşısında. "Debut" için iyi bi gece olmadı onun adına.


Zanetti gene sağlam durdu ama o kadar baskı vardı takımın üzerinde, Brezilya ataklarında geride kalmamak için sağ kanadı işletemedi, ileri koşularını yapamadı. Otamendi ise benim için Arjantin'in iki üç iyisinden biriydi. Hatta belki de Brezilya'nın 3'te kalmasının Andujar'la birlikte sebebiydi. Tekrar Heinze gelmek istiyorum, demin kısa geçtim ama ilk goldü sanırım, Luizao'yu kaçırdı. Çok büyük hatası vardı. Resmen orda bomboş bi şekilde topa yükselmesine izin verdi. Maxi Rodriguez ise Aldujar ve Otamendi ile birlikte benim için Arjantin'in en iyi üçüncü oyuncusuydu. Her fırsatta takımını ileri çıkarmaya çalıştı ama formsuzluğu belliydi. Çok çabaladı, Messi'ye pas geçirmeye çalışan tek kişiydi belki de. İlerde neden Tevez vardı, onu da anlayamadım. Kenarda Agüero var. Tevez Nistelrooy değil ki tek forvet oynasın! Agüero, Messi ve Milito olsa ilerde. Daha hoş olur. Milito'yla Tevez değişerek oynamalı. Tevez, fiziğiyle diğer ikiliyi desteklemeli. Bunu Milito ve Agüero'nun oyunda oldukları dakikalardan görmek mümkündü. 


Julio Cesar maç boyunca çok iyiydi ama Datolo'nun şutuna yapabiliceği bişey yoktu. Maicon ise Heinze'nin iş yapamamasının en büyük sebebiydi. Sadece defansta değil, ileri uçta da Seleçao'ya büyük katkı sağladı. Lucio ve Luizao göbekten harikaydılar. Andre Santos oldukça iyiydi, Fener'deki halinden çok farklı bi performansi çizdi. Tevez'i kitledi. Melo ve Kaka harikaydılar fakat Robinho için aynısını söyleyemicem. Luis Fabiano ise açık ara maçın adamıydı. Sadece iki gol attığı için değil, oynadığı oyun da inanılmazdı. 


Dunga el kol sallaya sallaya Dünya Kupası'na giderken Maradona play-off oynamak zorunda kalabilir. Hem de Arjantin'in fikstürü hiç iç açıcı değil. Oldukça zor maçlar bekliyor onları ve ard arda. Eğer bu 11'le devam ederlerse zorlanırlar. Agüero'nun oyunda olması şart. 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails