20090827

UEFA Tescilledi

Barcelona, Liverpool, Manchester United ve Chelsea'nin domine ettiği adaylıklardan Barcelona ve Messi çıktı. Messi hem Yılın Futbolcusu hem de Yılın Forveti seçildi. Ödüller şöyle.

1. EUROPEAN CLUB FORWARD OF THE YEAR
Kazanan: Lionel Messi
Adaylar: Eto'o, Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo ve takım arkadaşı Eto'o'yla beraber aday gösterildi Messi. Aslında Eto'o'nun önünde olduğu çok belliydi çünkü Eto'o'nun gollerinin de sebebi kendisiydi. Ronaldo'ysa 2008'in "title defender" idi. Fakat Şampiyonlar Ligi'nde attığı dokuz gol ve yaptığı beş asistle her ikisinin de oldukça önündeydi. İnanılmaz bir sene geçirdi. La Liga şampiyonluğunu da Şampiyonlar Ligi'yle süsledi. Takımın her yönüne de katkısı vardı. Sapına kadar da hak etti.

2. EUROPEAN CLUB MIDFIELDER OF THE YEAR
Kazanan: Xavi Hernandez
Adaylar: Andres Iniesta, Steve Gerrard

Barcelona'nın damga vurduğu bir diğer dal daha. Copa del Rey'den La Liga şampiyonluğuna kadar Barcelona'nın her başarısının altında kocaman bir imzası olduğu bir gerçek. Gerrard'ın talihsiz olduğu bir gerçek. Fakat diğer bir gerçek daha var ki UEFA doğru tercih yapmış. Bu tip ödüller de tıpkı MVP ödülü gibi takım başarısını göz önünde bulundurarak veriliyor. Böyle olunca da adaylardan ikisinin Barcelona'dan olması çok da şaşırtıcı olmuyor.

3. EUROPEAN CLUB DEFENDER OF THE YEAR
Kazanan: John Terry
Adaylar: Gerard Pique, Nemanja Vidic

Vidic de alabilirdi ama John Terry bunu hep yapıyor zaten. Gerard Pique de o kadroda kendini çok iyi gösterdi. Henüz çok genç. Defansın en geç olgunlaşan bölge olduğunu da düşünürsek bu yaşta çok büyük bir şey başardı. Ama John Terry bu yılı da es geçmedi. Jaap Stam ve Roberto Carlos'un önüne geçti. 2005 ve 2008'den sonra 2009'da da kimseler yâr etmedi ödülü. Kupayı kaldıramadı belki ama Chelsea'yi o noktaya getirenlerin de başında geldi.

4. EUROPEAN CLUB GOALKEEPER OF THE YEAR
Kazanan: Edwin van der Sar
Adaylar: Victor Valdes, Petr Cech

Yok efendim 38 yaşında kaleci mi koruyacak mı Old Trafford'un kalesini? Alın işte cevabı UEFA'dan. Berclays'ın Altın Eldiven Ödülü'ü de onun. Başka kimle alıcaktınız Premier League'i? Portakal herkese cevabını zaten sezon içinde vermişti. Rakiplerinden biri La Liga ve Şampiyonlar Ligi şampiyonu'nun kalecisi, diğeri ise mutlak ikincinin kalecisi. Ama yaşlı kurt hepsini hakladı. Çok yaşa sen Edwin, Old Trafford sana emanet.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails