20090827

Arsenal 3 - 1 Celtic

Arsenal Emirates'te çok rahat bi maç çıkardı. Toplamda 5-1'lik skorla turu geçti. Çok gençler ama bir o kadar da istekli ve yetenekliler. Eduardo'nun penaltıdan attığı gol takımı rahatlattı. Derken ikinci yarının hemen başında Eboue'nin golü geldi ki hazırlanışı inanılmazdı, ders niteliğinde diye klasik bir laf vardır, hatta Messi saolsun sürekli duyuyoruz iki sezondur ama bu gol de hakikaten çok güzel gelişti. Sol kanattan o kadar güzel bir ara pas/topuk pası/asist üçlemesi izlettirdi ki Arsenal, tadından yenmedi vallahi. İlk gol rakipten, ikinci gol takımdan, üçüncü gol ise oyuncudan geldi. Massimo Donati'nin golü olsa 90+'da gelmişti ve bi anlamı olmadı. Başta çok iyi gözükmüyordu Arsenal. Temposuz başladılar ve Celtic ortasahada o kadar pres yapmasına, topa basmaya çalışmasına rağmen Gunnerslı oyuncular tek bir kere bile defansın arkasına top sarkıtamadılar, kontraya çıkamadılar. Celtic orta alan baskısını ani hücumla avantaja çevirmeyi bilemediler.

Bana göre maçın Arsenal için kırldığı an Gael Clichy'nin Nicklas Bendtner'a attığı müthiş pas ve Bendtner'in şutunda kaleci Artur Boruc'un muazzam performansıydı. Pozisyonun devamında ise Eboue takımına penaltı kazandırdı. Eduardo ufak bir duraksama hareketiyle Boruc'u ters köşeye yatırdı ve golü kaydetti. Derslik golse şöyle gelişti. Clichy sol kanattan Bendtner'in koşuyoluna çok şık bi pas attı, Bendtner'se inanılmaz akıl dolu bir şekilde ve harika bir oyun görüşüyle topu hiç bekletmeden çapraz koşuya başlayıp boşa kaçan Diaby'ye aktardı, topuğuyla. Diaby'nin neredeyse kaleciyle karşı karşıyaydı. Defans çizgi halinde yakalanmış olmalı ki cezasahasına giren Eboue'nin yanına kimse kademeye girmemişti. Diaby de doğru kararı verdi ve topu geriye çıkartarak Eboue'ye attı pası. Son golü ise Arshavin oyuna girdikten iki dakika sonra attı ve işte forvet budur dedirtti bana. Orta alanda yanlış değilsem Eduardo topu kaptı, son anda pasını Arshavin'e iletti. Arshavin defanstan sıyrılıp Bendtner'e geçirdi topu ve asıl şov burdan sonra başladı. Topun Bendtner'e ulaşma biçimi harikaydı. Bendtner'i pası geri verişinden ziyade Arshavin'in yaptığı koşuya ve topu alırken ki vücut çalımına dikkat çekmek istiyorum. İşte bir forvetten beklenen de budur. Bana top atsınlar da bi çalımlayıp gol atayım değil. Gerekirse ortasahaya kadar çıkıcaksın, topu alıcaksın, kendi pozisyonu kendin ürettiriceksin. Tüm bunları yaptı bu pozisyonda Arshavin. Yetmedi, çok da güzel bir şekilde pozisyon aldı ve golünü attı.

Fabregas yoktu, Arshavin ve van Persie kenardaydı. Ee Arsene Wenger, hani Man Utd'nin taktiksel bir antremanı olucaktı bu maç? Seyredip görücez antreman sonuç kadar başarılı olmuş mu olmamış mı.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails