20101113

Bir Tony Pulis Klasiği: Hakemler De Küme Düşsün


Çok acayip bir adam bu Pulis. Stoke City'nin Sunderland'le yaptıkları 2-0'la biten maçta bir penaltıları verilmeyince sigortası attı Tony'nin. Ve hakemlerin maç içerisindeki kararları üzerinden bir puanlama yapılmasını ve lig hesabı sezon sonunda dipteki hakemlerin Championship'e düşürülmesini öneriyor basit olarak.

Aslında bu fikirler ilk olarak Everton maçıyla başlamış olsa gerek. Tuncay'ın golü sayılmamıştı maç 0-0 devam ederken. Sonrasında ise 1-0 kaybetmişlerdi yanılmıyorsam.

Sunderland maçında verilmeyen penaltıyla abimiz doruk noktaya ulaştı ve taştı.

Pulis diyor ki her kulübün bir oy hakkı olsun. Ve her maçtan sonra hakemleri değerlendirsinler. Ona göre sezon sonunda hakemlerin aldıkları puanlarla bir sıralama oluşturulsun diyor. Bundan sonra da dipteki üçlü Championship League'e düşürülürken Championship'in ilk üç hakemi de Premier League'e yükselicek.

Böylece kötü performans sergileyen hakemler ayıklanırken Championship'teki hakemlerden en iyi performansı gösteren üç hakem de Premier League'e yükselme imkanına kavuşacaklar.

Tabii bunları söylerken araya büyük takımları ve hakemlerin onları kayırdığını ima eden sözler sıkıştırmayı da ihmal etmedi. Hakemlerin büyük takımların lehine karar vermek gibi bir niyetle sahaya çıkmadıklarını ama yine de saha içerisinde bu yönde kararlar aldıklarını da ekledi.

Redknapp'le birlikte çalışmışlığı olan Pulis'e de eski hocasından destek gelmiş. Harry Redknapp Pulis'in sunduğu bu fikre "değerlendirmeye değer" demiş.

Bilemedim ne yorum yapsam. En iyisi yorum yapmiyim ben.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails